Ανοιξιάτικες προτάσεις

26.03.2007
Ιταλικές σπεσιαλιτέ στο «Dal Ρrofessore», μουσική και γεύσεις στο «Εl Βandoneon» ή στο μοντέρνο «Αpplebees», παραδοσιακά πιάτα στα «Ιμμια» και πικάντικοι μεζέδες στο «Τσιφλίκ Μπαχτσέ»

Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη
Επιμέλεια: Γιάννα Γεωργούλα
[email protected]

Το επιτυχημένο πλέον ιταλικό «Dal Ρrofessore» είναι η πρότασή μας και για σήμερα. Το όμορφο νεοκλασικό με την καταπράσινη αυλή προσφέρεται για μια απολαυστική βραδιά. Η αυθεντική ιταλική κουζίνα με τον έμπειρο Ιταλό σεφ να διευθύνει ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Γεύσεις προσεγμένες, σέρβις διακριτικό και γρήγορο.

Διονύσου 47 και Χατζηαντωνίου, Μαρούσι. Τηλ.: 210-6149000.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τους ήχους του αργεντίνικου «Εl Βandoneon», φτάσαμε μέχρι την πόρτα της ομώνυμης επιχείρησης, όπου οι προκλητικές μυρωδιές μάς τράβηξαν μέσα. Γεύσεις από τη μακρινή Αργεντινή και διάκοσμος των αρχών του 20ού αιώνα σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Αυθεντική αργεντίνικη κουζίνα, ρουμπινένιο κρασί, τανγκό και καλή διάθεση. Κυριακή 19.00 μαθήματα χορού. Δευτέρα θεατρικές παραστάσεις.

Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο. Τηλ.: 210-5224346.

Τα «Αpplebees» της Αγ. Παρασκευής ξεχωρίσαμε γι’ αυτή την εβδομάδα από την αλυσίδα των επιτυχημένων αυτών καταστημάτων. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με την καταπράσινη αυλή και τον κατάλληλο φωτισμό να το τονίζει. Εκεί κάθε μέρα είναι γιορτή. Ελάτε κι εσείς με την παρέα σας για μια μοναδική γευστική εμπειρία. Επιλέξτε μεταξύ πολλών λαχταριστών πιάτων και ταξιδέψτε με τη συνοδεία κεφάτης μουσικής.

Αγ. Ιωάννου 42, Αγία Παρασκευή. Τηλ.: 210-6003127.

Συνεχίζοντας τις προσεγμένες προτάσεις μας, στη γραφική Καστέλλα συναντήσαμε τα «Ιμμια», ένα ζεστό φιλικό μεζεδοπωλείο. Δευτέρα έως Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε αμέτρητους μεζέδες, φαγητό κατσαρόλας που αλλάζει κάθε μέρα, και συντροφιά με την κομπανία σε ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά. Την Παρασκευή το ρεπερτόριο αλλάζει σε λάτιν που ξεσηκώνει. Ιστορίες της εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου επικρατούν.

Μυρτιδιωτίσσης 1, Καστέλλα. Τηλ.: 210-9401742.

Για το τέλος αφήσαμε μια πραγματικά ξεχωριστή γωνιά. Πρόκειται για το «Τσιφλίκ Μπαχτσέ», που περνώντας την πόρτα του είναι σαν να βρίσκεσαι στην παλιά Σμύρνη! Διακοσμητικές νότες με την ιστορία της πόλης, μυστικές συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς, μουσική, χορός και ατμόσφαιρα εποχής. Νοστιμότατο χιουνκιάρ μπεγιεντί, μαντί, μεζές του αγά, αυθεντικός παστουρμάς καμήλας, γευστικότατα τα 15 νηστίσιμα πιάτα. Τετάρτη: λαϊκά και ρεμπέτικα, Πέμπτη: οριεντάλ, Κυριακή: σμυρναίικα και νησιώτικα.

Παύλου Μελά 44, Κορυδαλλός. Τηλ.: 210-4945080, www.tsiflikmpaxtse.gr

Στο Ιταλικο «Small Ιtaly»
Στο χαώδες εμπορικό κέντρο «Τhe Μall», στο Μαρούσι, υπάρχει μια όμορφη γευστική πινελιά, που ονομάζεται «Τhe small Ιtaly». Πρόκειται για ένα ζεστό ιταλικό ρεστοράν που μας έχει κλέψει την καρδιά. Ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 τη νύχτα, προσφέρει στους πολυπληθείς επισκέπτες του εμπορικού κέντρου γεύσεις που έρχονται απευθείας από τη γειτονική Ιταλία. Παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και σπιτικά ιταλικά γλυκά σε πρώτη ζήτηση.

Βρίσκεται στον 4o όροφο και το τηλέφωνό του για τα ρεζερβέ σας είναι 210-6300466-7.