«Γυναίκες στο Χρόνο» από την ομάδα Fuga

27.03.2007
Η θεατρική ομάδα Fuga θα παρουσιάσει το βραβευμένο έργο της Αναστασίας Παπαστάθη «Γυναίκες στο Χρόνο», σε παραγωγή της Θεατρική Σκηνής του Αντώνη Αντωνίου.
Η θεατρική ομάδα Fuga θα παρουσιάσει το βραβευμένο έργο της Αναστασίας Παπαστάθη «Γυναίκες στο Χρόνο», σε παραγωγή της Θεατρική Σκηνής του Αντώνη Αντωνίου.

Το συγκεκριμένο έργο επιλέχτηκε κατόπιν διαγωνισμού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών Θεατρικών Συγγραφέων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2000, με συνδιοργάνωση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Οι «Γυναίκες στο Χρόνο» θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, στη Θεατρική Σκηνή του Αντώνη Αντωνίου από την Τετάρτη 9 Μαΐου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Μια γυναίκα από το παρελθόν συναντά μια γυναίκα στο παρόν. Γυναίκες σύμβολα κι οι δυο τους, συνδέονται με κοινή μοίρα. Πως λειτουργεί η μνήμη και η απώλειά της στην ανθρώπινη ύπαρξη; Πόσο φυλακισμένος μπορεί να νοιώθει ένας άνθρωπος όντας ελεύθερος; Και το αντίθετο. Πώς μπορεί να αγγίξει την υπέρτατη ελευθερία πίσω απ’ τα σίδερα μιας φυλακής; Παραμένει η μητρότητα στοιχείο αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα του έργου.

Τους δύο γυναικείους ρόλους ερμηνεύουν η Γεωργία Ζώη και η Αναστασία Παπαστάθη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Αναστασία Παπαστάθη
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Παγώνη
ΜΟΥΣΙΚΗ : Πάνος Φορτούνας - Έφη Μαρκουλάκη
ΗΧΟΙ : Μίνως Μαμαγκάκης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Αγησίλαος Θεοφίλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δήμητρα Λαζαρίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Γεωργία Ζώη , Αναστασία Παπαστάθη

*Το τραγούδι της παράστασης σε μουσική και στίχους Πάνου Φορτούνα ερμηνεύει η Σωτηρία Λεονάρδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2007

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Αντώνη Αντωνίου: (Νάξου 84, Πλατεία Κολιάτσου - Κυψέλη, Τηλ : 210-2236890)