Il Salotto: Σούπερ pasta στη Γλυφάδα

07.05.2007
Επειδή στην Αθήνα δεν υπάρχουν αρκετά καλά ιταλικά εστιατόρια με σωστό al dente στα μακαρόνια και καλά χυλωμένο ριζότο, όταν πετυχαίνουμε ένα καινούργιο το θεωρούμε λαχείο! Ενα τέτοιο είναι και το Il Salotto.

Επειδή στην Αθήνα δεν υπάρχουν αρκετά καλά ιταλικά εστιατόρια με σωστό al dente στα μακαρόνια και καλά χυλωμένο ριζότο, όταν πετυχαίνουμε ένα καινούργιο το θεωρούμε λαχείο! Ενα τέτοιο είναι και το Il Salotto. Ενα ιταλικό στη θέση του παλαιού Spuntino, με λιτό αλλά περιποιημένο περιβάλλον, σε αποχρώσεις του γκρι του λευκού και του κόκκινου. Εδώ δοκίμασα ένα από τα καλύτερα ριζότο! Εκείνο με φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι και τυρί μασκαρπόνε, άψογα χυλωμένο, ιδανικά al dente, τοποθετημένο μέσα σε ένα καλαθάκι από παρμεζάνα που έλιωνε.

Πολύ νόστιμο πιάτο και τα λινγκουίνι με λεπτοκομμένα al dente λαχανικά, που έδεναν θαυμάσια με την υφή της πάστας, τυρί μασκαρπόνε, ντομάτα και πέστο βασιλικού, όπως και το λινγκουίνι με αχιβαδούλες vongole. Μαζί και αχνιστά μύδια σβησμένα σε κρασί frascati, καλοφτιαγμένη μπρουσκέτα περασμένη με λάδι και σκόρδο και σκεπασμένη με φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα.

Τα γλυκά στο τέλος ήταν μια αποκάλυψη: ένα πολύ καλό προφιτερόλ με αφράτο σου, σος σαμπαγιόν και σιρόπι σοκολάτας και μια πλούσια αλλά καθόλου βαριά πανακότα. Οι ιδιοκτήτες έζησαν χρόνια στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στην Πεσκάρα, και μετέφεραν στην Αθήνα τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.

Μπότσαρη 13, Γλυφάδα, τηλ. 210-8948397