Συναυλίες με... Methexy και Palyrria

30.03.2007
Περίπου 3 χρόνια πέρασαν από τότε που ακούσαμε για τους PALYRRIA και την μοναδική διαστυλιστική σπουδή της μουσικής τους.
Περίπου 3 χρόνια πέρασαν από τότε που ακούσαμε για τους PALYRRIA και την μοναδική διαστυλιστική σπουδή της μουσικής τους.

Και μπορεί ο δικός τους «πειραγμένος» Ικαριώτικος να υπήρξε το απόλυτο trend στο είδος του, οι ευφάνταστες όμως συνθέσεις και οι ηλεκτρονικοί πειραματισμοί στα δύο μέχρι τώρα album τους, δημιούργησαν αφ’ ενός ένα κοινό διψασμένο για θαρραλέες καινοτομίες στην τελματωμένη εγχώρια παραγωγή, αφ’ εταίρου την ερεθιστική περιέργεια για το επόμενο βήμα τους.

Μετά από 15 μήνες στουντιακής κατάνυξης αυτό ήλθε με τη μορφή του METHEXY. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο album των PALYRRIA. Σίγουρα οι κύριοι Kaperneka, Tsiko, Haller και Dr. Aja, βάζουν μία τελεία στην καλλιτεχνική άμπωτη αυτού του τόπου. Υπερβατικά φωνητικά που υπενθυμίζουν τη σχέση ανθρώπου-φύσης (άνασσα), τα κίνητρα μεταξύ εραστών (ζόναε), progressive φόρμες που μέσα τους εξιλεώνεται το αβάσταχτο πάθος της ζωής ενός ήρωα (ιόλη), καταιγιστικοί τελετουργικοί χοροί που σε διακτινίζουν σε μάλλον αστρικούς τόπους (κέντα ζάλα), αλλαγές ηχο-επιπέδων σαν σε virtual παιχνίδι περιπέτειας (αργώ), βεδικά, ορφικά και ποντιακά ηχοχρώματα από μια απίστευτη σύμπτυξη υπολογιστών και φυσικών οργάνων, θα κάνουν αυτόν το δίσκο να συζητηθεί αλλά και να παρασύρει. Εlectronica, world music, tribal dance και pagan arts αισθητική σμίγουν αρμονικά σ’ ένα πολύχρωμο ηχητικό καμβά όπου η «μέθεξη» κάνει όλα αυτά να συντονίζονται με τρόπο μοναδικό.

Το αθηναϊκό συγκρότημα φιλοδοξεί με το νέο του cd να επεκτείνει τη δράση του και εκτός συνόρων. Ήδη 3 κομμάτια τους κυκλοφορούν σε ισάριθμες συλλογές του εξωτερικού, ενώ ένα από το METHEXY περιλαμβάνεται στο φετεινό compilation του 1ου europavox festival (Αuvergne France).

Τo album METHEXY είναι το τρίτο κατά σειρά cd των PALYRRIA, κυκλοφορεί από την PROTASIS και αναμένεται licenced release στην Αμερική και Ιαπωνία από την Εventide music (USA).

ΑΘΗΝΑ -Πέμπτη 29 Μαρτίου ( Νηπιαγωγείο - Ελασιδών & Κλεάνθους 8 , Γκάζι)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Σάββατο 31 Μαρτίου (Rock Bottom - Περιστερίου 4, Λαδάδικα)

ΑΘΗΝΑ - Παρασκευή 13 Απριλίου ( ΠΕΥΚΩΝΑΣ - Παπάγου 4 , ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ )