Τα Διάφανα Κρίνα στην Υδρόγειο

21.04.2007
Την Παρασκευή 20 Απριλίου, τα Διάφανα Κρίνα θα είναι στην Υδρόγειο.
Παρασκευή 20 Απριλίου: Διάφανα Κρίνα
Είδος: ελληνικό ροκ
Χώρος: Θεσσαλονίκη- Υδρόγειος (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310 516515)
Είσοδος: 15 ευρώ
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.


Την Παρασκευή 20 Απριλίου, τα Διάφανα Κρίνα θα είναι στην Υδρόγειο. Κάνοντας μια αναδρομή στην δεκαπενταετή περιπέτειά τους στα μονοπάτια της μουσικής μας υπόσχονται μια μοναδική συναυλία που θα ξεπεράσει σε διάρκεια τις τρεις ώρες. Με καινούριο υλικό για να μας παρουσιάσουν, μας προσκαλούν να μυρίσουμε τα αρώματα της νέας ανθοφορίας τους.

Τα Διάφανα Κρίνα είναι ένα συγκρότημα της ανεξάρτητης ελληνικής ροκ σκηνής που ξεκίνησε την πορεία του το 1991 από το Περιστέρι. Είναι λυρικοί, είναι ρομαντικοί, είναι χαρισματικοί και ενεργητικοί, μα πάνω απ' όλα είναι γνήσιοι! Σε κάθε τους εμφάνιση προσφέρουν ατόφια συναισθήματα μέσα από τους καταπληκτικούς στίχους και τις εκρηκτικές εξάρσεις της μουσικής τους. Ρομαντικές μελαγχολικές μελωδίες, ποιητικοί στίχοι, ιδιαίτερα καθηλωτική ερμηνεία, επιρροές από όλο το φάσμα της ροκ μουσικής (dark wave, jazz, gothic, ψυχεδέλεια), δυνατές κιθάρες, επιτυχημένοι πειραματισμοί, είναι τα χαρακτηριστικά της μουσικής τους.

Ο «Γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους» είναι η τελευταία τους δουλειά (του 2005), η οποία, πέρα από ένα δίσκο με έντεκα ξεχωριστά κομμάτια, αποτελείται από ένα βιβλίο με όλους τους στίχους τους, σκίτσα, διηγήματα, ημερολόγια κ.α. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Θάνος Ανεστόπουλος (φωνή/ακουστική κιθάρα), Νίκος Μπαρδής (κιθάρες/τρομπέτα/κρουστά), Κυριάκος Τσουκαλάς (κιθάρες/πλήκτρα/κρουστά), Παντελής Ροδόστογλου (μπάσο) και Τάσος Μαχάς (τύμπανα/κρουστά).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ