"Διαδρομές της ελληνικής ζωγραφικής" στη Ρωσία

05.04.2007
Στη Μόσχα ταξίδεψε η σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της Ρωσικής πρωτεύουσας να θαυμάσει μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες απόψεις της.
Στη Μόσχα ταξίδεψε η σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της Ρωσικής πρωτεύουσας να θαυμάσει μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες απόψεις της. Η έκθεση που έχει τίτλο "Διαδρομές της ελληνικής ζωγραφικής" και φιλοξενείται στο λαμπρό κτίριο του Διεθνούς Μεγάρου Μουσικής της Μόσχας, εγκαινιάσθηκε από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, παρόντος του υπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Αλεξάντερ Σοκολόφ.

Στην έκθεση συμμετείχαν 16 καταξιωμένοι Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες, οι οποίοι σηματοδοτούν βασικές πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής. Πρόκειται για τους εικαστικούς: Σοφία Βάρη, Δημήτρη Γέρο, Κωστή Γεωργίου, Περικλή Γουλάκο, Χρίστο Καρά, Κλαύδιο, Θεόδωρο Μανωλίδη, Αλίνα Μάτσα, Δημήτρη Μυταρά, Ιόλη Ξυφαρά, Pavlos, Παύλο Σάμιο, Νίκο Στεφάνου, Κώστα Τσόκλη, Αλέκο Φασιανό και Γιώργο Χαδούλη.

Πολλοί από τους ζωγράφους παραβρέθηκαν μάλιστα στα εγκαίνια της έκθεσης τους, την διοργάνωση της οποίας είχε η γκαλερί "Fine Arts-Καπόπουλος" και την επιμέλεια της η κριτικός τέχνης Αθηνά Σχοινά.

Η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ήταν κατάμεστη, καθώς περισσότερα από 1500 άτομα έδωσαν το παρών, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανάμεσα τους και ο Έλληνας πρέσβης κ. Ηλίας Κλης και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Στην ομιλία της, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, η κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά ανέφερε μεταξύ άλλων πως προτείνει να παρουσιάσει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη έκθεση Ρώσων εικαστικών, στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia. Οι βάσεις για μια περαιτέρω συνεργασία και εικαστική ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο χώρες τέθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.