Ο Kωστής Γεωργίου στην "Fine Arts-Kαπόπουλος"

17.04.2007
Ο καταξιωμένος εικαστικός καλλιτέχνης Kωστής Γεωργίου, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα "Fine Arts-Kαπόπουλος" από τις 18 Aπριλίου.
Ο καταξιωμένος εικαστικός καλλιτέχνης Kωστής Γεωργίου, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα "Fine Arts-Kαπόπουλος" από τις 18 Aπριλίου. Πρόκειται για μια εντελώς ανανεωμένη, δυναμική δουλειά, η οποία περιλαμβάνει έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Παράλληλα ο καλλιτέχνης συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα του στο εξωτερικό.

«Το χρώμα στα έργα του Κωστή Γεωργίου, υπάρχει ως θέμα προτού κληθεί να πλάσει το θέμα του πίνακα» σημειώνει εύστοχα στο κείμενο της στον κατάλογο της έκθεσης η κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού και συνεχίζει. «Στα έργα του Κωστή Γεωργίου, συναντούμε μια αδιάκοπη επινόηση δυαδικών και παράδοξων σχέσεων, που αντλεί την έμπνευσή της από το βασίλειο του σουρεαλιστικού. Επιλέγοντας οικείες φιγούρες, άλλοτε μυθικές κι άλλοτε αλληγορικά γκροτέσκες, στήνει τα τελάρα του οδηγώντας τις ή σε ειρηνική συνύπαρξη ή σε βίαιη αντιπαράθεση. Δημιουργεί συμπλέγματα που αποπνέουν άλλοτε έναν υποβόσκοντα ερωτισμό, κάποτε μια αδιόρατη απειλή, κι άλλοτε μια ακραιφνή, ανεπεξέργαστη και ζωοποιό ενέργεια.»

Ο ίδιος ο Κωστής Γεωργίου σημειώνει χαρακτηριστικά: «η ένταση με κατατρέχει, εφορμώ ο ίδιος στα έργα μου όταν χάνουν το σθένος τους. Επιδιώκω να τα σκληραίνω, δεν τα θέλω αλλιώς. Το δράμα και η ένταση είναι αυτά που με απασχολούν, λιγότερο το θέμα σαν θέμα, περισσότερο η εξεύρεση μιας δικαιολογίας, μιας πρόφασης ικανής για να αναπτυχθεί ένα δυνητικό πεδίο μάχης.»

Ο καλλιτέχνης είναι το αλεξικέραυνο των γεγονότων» καταλήγει ο Κωστής Γεωργίου, ο οποίος σημειώνει ότι «η πρόκληση έγκειται στην απόπειρα της περιγραφής, και ότι η ζωγραφική πράξη προσπερνά την αμηχανία του αφηγηματικού λόγου, μέσω του απαλλαγμένου από συμβάσεις βλέμματος, και κυρίως της φαντασίας.»

Τα τελευταία χρόνια ο Κωστής Γεωργίου αναπτύσσει έντονη δράση στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο συμμετείχε σε έκθεση που οργάνωσε το Ελληνικό υπουργείο τουρισμού στη Μόσχα, ενώ έργα του εκτίθενται στη γκαλερί «D’ este» με την οποία συνεργάζεται στο Κεμπέκ του Καναδά. Επόμενος του σταθμός είναι το Λονδίνο, όπου το Μάιο θα συμμετέχει στην έκθεση "Reflections from Greece", η οποία θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί "Belgravia" (Mayfair) στην οποία εκθέτει ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Τον Σεπτέμβριο ο Κωστής Γεωργίου έχει προσκληθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα δώσει διάλεξη περί τέχνης στο Διεθνές Κέντρο Προώθησης Τέχνης "Quart Foundation", ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει ατομική έκθεση γλυπτικής στη «Valery Bach»». Ακολουθούν εκθέσεις στη Σαγκάη και στο Πεκίνο.

Η έκθεση του στην αίθουσα τέχνης "Fine Arts-Καπόπουλος" εγκαινιάζεται στις 18 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. και διαρκεί ως τις 15 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη: 10.00-14.30, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 10.00-14.00 & 17.30-21.00, Σάββατο: 10.00-15.00.
Λ. Ποσειδώνος 62, 174 55 Άλιμος (Στάση Τραμ «Ζέφυρος»). Τηλ. 210 98 35 303, Fax: 210 98 18 303,