Χορευτές Νomad’s Festival στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού!

19.04.2007
Φέτος, από τις 26 ως τις 29 Απριλίου, το πολύ επιτυχημένο Χορευτές M.A.D. Festival αλλάζει όνομα - γίνεται Nomad’s (νομάδας) και παραμένει τόπος συνάντησης για διαφορετικές μορφές τέχνης.
Φέτος, από τις 26 ως τις 29 Απριλίου, το πολύ επιτυχημένο Χορευτές M.A.D. Festival αλλάζει όνομα - γίνεται Nomad’s (νομάδας) παραμένοντας τόπος συνάντησης για διαφορετικές μορφές τέχνης.

Το Χορευτές Νomad’s Festival προέκυψε από την ανάγκη της ομάδας Χορευτές να συνεργαστεί με καλλιτέχνες με τους οποίους μοιράζεται ένα κοινό όραμα, δημιουργούς που αγαπούν να πειραματίζονται με νέα μέσα και ακούσματα, αλλά κυρίως με ανθρώπους που πιστεύουν ότι η σύμπνοια και η συνεργασία μπορούν να φέρουν ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό κοντά στις τέχνες, δημιουργώντας ένα καινούργιο πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία - το πρόσωπο της συλλογικότητας.

Το φεστιβάλ, που φέτος πραγματοποιείται στο ολοκαίνουργιο κτίριο 56 του "Ελληνικού Κόσμου", στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, προβλέπει την συμμετοχή οκτώ ελληνικών ομάδων χορού, τεσσάρων μουσικών σχημάτων και δέκα εικαστικών καλλιτεχνών, οι οποίοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια κοινή έκθεση, το corpus της οποίας περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video dance και video art. Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, φιλοξενούνται performances από νέους δημιουργούς.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ οργανώνεται μέσα από την καθημερινή εμφάνιση δύο ομάδων χορού και ενός μουσικού σχήματος, ενώ η έκθεση λειτουργεί σε όλη τη διάρκειά του.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ οι πόρτες ανοίγουν μια ώρα νωρίτερα ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και τους χώρους προβολών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Χορός
Η σύγχρονη ελληνική παραγωγή εκπροσωπείται φέτος στο Χορευτές Νomad’s Festival από τις ομάδες Χορευτές, 11, Κι όΜως κινείται, Φυγείν αδύνατον, Smack, Πλεύσις, ομάδα σύγχρονου χορού Πέρσας Σταματοπούλου, αλλά και την παρουσία του Rowan Thorpe ως ανεξάρτητου χορογράφου.

Μουσική
Σχήματα και καλλιτέχνες που εκπροσωπούν διαφορετικές τάσεις της σύγχρονης ελληνικής σκηνής αποτελούν για φέτος το μουσικό line-up του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα:
- Η Κρίστη Στασινοπούλου και η μπάντα της βάζουν στην άκρη για λίγο τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στο εξωτερικό και μας ταξιδεύουν στα μουσικά τους μονοπάτια με την υπόσχεση μιας ακόμη «παγανιστικής τελετουργίας».

- Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης παρουσιάζουν γι’ άλλη μια φορά τις Ανάσες των Λύκων - μια σύμπραξη που τάραξε όσο λίγες τα νερά στην ελληνική μουσική των τελευταίων χρόνων.

- Οι Earthbound, η αθηναϊκή μπάντα που ξεχωρίζει ως μια από τις πιο αξιόλογες της ελληνικής ροκ σκηνής, ανεβαίνουν στη σκηνή του Χορευτές Νomad’s Festival για μια ακόμη live εμπειρία την οποία συνθέτουν ετερογενή μουσικά στοιχεία.

- Και για το τέλος fusion. Oι Mode Plagal, μπερδεύουν γλυκά τη τζαζ με τους παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους και παραδίδουν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα.

Εικαστικά
Στο φετινό κάλεσμα του Χορευτές Νomad’s Festival από την μεριά των εικαστικών, ανταποκρίνονται οι Απόστολος Ζερδεβάς, Τάκης Ζερδεβάς, Μαίρη Ζυγούρη, Λίνα Θεοδώρου, Γιάννης Ισιδώρου, Έλενα Κανάκη, Εύα Μιχαλάκη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Μάκης Φάρoς και Πέρλα Φιλιππίδου. Οι καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν εγκαταστάσεις και έργα video και φωτογραφίας, καταλαμβάνουν περισσότερο από το 1/3 του από κοινού χώρου, ενώ κάποιοι ανεβαίνουν στην σκηνή ή δημιουργούν περιβάλλοντα για κάποιες χορογραφίες.

Στην έκθεση, ο χώρος των έργων ή ακόμα και οι ίδιες οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτά σε Happenings και συσχετισμούς...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26.04
Χορευτές
Ομάδα 11
Κρίστη Στασινοπούλου

27.04
Κι όΜως κινείται
Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου
Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης

28.04
Smack
Rowan Thorpe
The Earthbound

29.04
Χορευτές
Φυγείν Αδύνατον
Πλεύσις
Mode Plagal

Info:
Διοργάνωση: Ομάδα Χορευτές SRL Group
Διάρκεια: 26 - 29 Απριλίου 2007
Τιμή Εισιτηρίου: € 15,00 (γενική είσοδος)
€ 50,00 (κάρτα 4 παραστάσεων)
Ώρες παραστάσεων: 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 )
Τόπος παραστάσεων: Πολιτιστικό Κέντρο "Ελληνικός Κόσμος", Κτίριο 54 Πειραιώς 254 Ταύρος, Τ. 212-2540000
Προπώληση: Metropolis Music Stores
Πληροφορίες: 210-9403352