Οι Deus Ex Machina στo Gagarin

18.05.2007
Οι Deus Ex Machina, το ιστορικό εν ενεργεία σχήμα της εγχώριας rock σκηνής, αποτελεί ταυτόχρονα ένα από τα πλέον δημοφιλή, με πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια.
H Stereomatic Productions παρουσιάζει
DEUS EX MACHINA plus: Plus Dots, Sugah Galore
Πέμπτη, 17 Μαϊου @ Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205, Αθήνα - Tηλ.: 210 8547600-1
Τιμή εισιτηρίου: 12 eur
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Ticket Point, Ticket House

Είναι διαχρονικοί, αγαπητοί και ίσως δεν χρειάζονται καν περισσότερες συστάσεις... Οι Deus Ex Machina, το ιστορικό εν ενεργεία σχήμα της εγχώριας rock σκηνής, αποτελεί ταυτόχρονα ένα από τα πλέον δημοφιλή, με πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια.

Επιστρέφουν, λοιπόν, στον «τόπο του εγκλήματος» για να αφήσουν το αποτύπωμα του νέου τους CD (12΄΄LP) τίτλο Time Expires. Τέσσερα νέα τραγούδια που καταφέρνουν να μας γυρίσουν 17 χρόνια πίσω, τότε που οι Deus ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία, με την ακέραιη και ασυμβίβαστη στάση που τους χαρακτηρίζει ως σήμερα. Με τη διαχρονικότητα ως σήμα κατατεθέν των DXM, κερδισμένο από την πολυετή live δράση τους, δεν είναι υπερβολικό να προτρέξουμε: το Time Expires μάλλον θα ακούγεται αβίαστα κι έπειτα από 17 χρόνια

Ηλεκτρισμός στο αποκορύφωμά του, στίχοι που ξεσηκώνουν, ανεπανάληπτο rock groove οι Deus Ex Machina παίζουν με τα δικά τους όρια και σταθμά, τα οποία και νιώθουν ελεύθεροι να ανατρέπουν.

*Το CD (12΄΄LP) Time Expires είναι ανεξάρτητη παραγωγή της LAB Records, η οποία δημιουργήθηκε από τους DXM και The Earthbound για να διασφαλίσει την αυτοδιάθεση της μουσικής (τους).

Και λίγα λόγια για την ιστορία των DXM Ξεκινώντας στο τέλος της δεκαετίας του ’80 από έναν πυρήνα μουσικών της punk, οι Deus Ex Machina κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναδειχθούν σε ένα από τα δυναμικότερα live γκρουπ, πραγματοποιώντας συναυλίες που άφησαν ιστορία στο είδος τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως στην Biennale 2000 στο Τορίνο και σε μια σειρά από εμφανίσεις με αντιπολεμικό χαρακτήρα στα Βαλκάνια.

Έχουν κάνει openings με εξαιρετική επιτυχία σε συναυλίες μεγάλων ονομάτων της alternative σκηνής, όπως The Dubrovniks, New Model Army, Madball ,Public Enemy. και πιο πρόσφατα στην συναυλία των Βuzzcocks.

Πολλά από τα τραγούδια και τις εμφανίσεις τους έχουν γίνει με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης για διάφορα θέματα, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ ή το κίνημα των Ζαπατίστας στο Μεξικό.

Οι Deus Ex Machina κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του 2007 το νέο τους ep CD με τίτλο Time Expires.