Χωμενίδης, Τατσόπουλος, Διβάνη στο Μουσείο Ηρακλειδών

07.09.2010
Το Μουσείο Ηρακλειδών οργανώνει μια ενότητα τριών Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς.

Το Μουσείο Ηρακλειδών οργανώνει μια ενότητα τριών Σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς.

Ο καθένας χωριστά και δίνοντας το προσωπικό του στίγμα και ύφος, θα διδάξει την τέχνη της συγγραφής, μια τέχνη διαρκώς εξελισσόμενη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αγάπη για τη λογοτεχνία και την ομαδική δημιουργική δράση.

Οι ενότητες σεμιναρίων συνδέονται χρονικά τόσο με την τρέχουσα, όσο και με τις προσεχείς εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο.

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Συγγραφέας: Χρήστος Α.Χωμενίδης
στο πλαίσιο της Έκθεσης "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΩΣ ΜΟΥΣΑ"

Ημερομηνίες:
29 Σεπτεμβρίου 2010 και
06, 13, 20, 27 Οκτωβρίου 2010 και
03, 10, 17 Νοεμβρίου 2010.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Χρήστος Α. Χωμενίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1966. Το 1990 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα Νομικών στη Σοβιετική Ένωση και Επικοινωνιολογίας στην Αγγλία. Εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε ως συγγραφέας το 1988, με διήγημα στο περιοδικό "Playboy". Τον Μάρτιο του 1993, εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Το Σοφό Παιδί". Η ενθουσιώδης ανταπόκριση αναγνωστών και κριτικών του έδωσε την δυνατότητα να γίνει επαγγελματίας συγγραφέας. Ακολούθησαν άλλα δύο μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Ο Χρήστος A. Χωμενίδης συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, μετέφρασε ένα θεατρικό έργο και έγραψε το σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1997, συμμετείχε στο International Writing Program του Πανεπιστημίου της Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά και Ρωσικά.


---------------------------------------------

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Συγγραφέας: Πέτρος Τατσόπουλος
στο πλαίσιο της Έκθεσης "EDVARD MUNCH: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ"

Ημερομηνίες:
05, 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2011 και
02, 09, 16, 23 Φεβρουαρίου 2011.

---------------------------------------------
3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Συγγραφέας: Λένα Διβάνη


Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

---------------------------------------------

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου
Διάρκεια Σεμιναρίου: 16 διδακτικές ώρες (45λεπτα) με ενδιάμεσο διάλειμμα (8 δίωρες συναντήσεις)
Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: κάθε Τετάρτη από 18:00-20:00
Κόστος Συμμετοχής: 320 € / σεμινάριο
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα, ή περισσότερα, ή και όλα τα σεμινάρια από τη θεματική ενότητα, οπότε το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων.

Θεωρείται απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης, καθώς και η καταβολή μέσω κατάθεσης των διδάκτρων. Επικοινωνία στο 210 34 61 981 (εσωτ. 201) - κα Ελένη Μ. Νομικού από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 ή στο [email protected].