City to City Cabaret στην Ελλάδα

09.09.2010
Μια συναρπαστική παράσταση καμπαρέ, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Βρετανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Skills Exchange που στόχο έχει τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε χορευτές και χορογράφους από τις τέσσερις παραπάνω χώρες.

Μια συναρπαστική παράσταση καμπαρέ, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Βρετανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Skills Exchange που στόχο έχει τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε χορευτές και χορογράφους από τις τέσσερις παραπάνω χώρες.

Το Skills Exchange και το CITYTOCITY CABARET είναι μια ακόμα από τις δράσεις του διεθνούς προγράμματος Creative Collaboration του British Council. Το πρόγραμμα Creative Collaboration αποτελεί συνεργασία ανάμεσα σε καλλιτέχνες, πολιτιστικούς φορείς και όσους ασχολούνται δημιουργικά με το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης από την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και τη Βρετανία.

Στόχο έχει να δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας ανάμεσα σε πρωτοπόρους πρεσβευτές του πολιτισμού από εντελώς διαφορετικές χώρες, παραδόσεις και μορφές τέχνης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν ανοιχτό διάλογο, ο οποίος θα βοηθήσει την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργία νέων και πιο ισχυρών «διασυνοριακών» συνεργασιών.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 21.30
To CITYTOCITY CABARET έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα για μία διαφορετική βραδιά καμπαρέ με ζωντανή μουσική και χορό από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , στα πρότυπα του Λονδρέζικου CITYTOCITY CABARET.

Οι παραστάσεις του CITYTOCITY CABARET στις 4 συμμετέχουσες χώρες, είναι αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας ανάμεσα στη Full House Promotion (Ελλάδα), το Greenwich Dance Agency (Βρετανία), την Heteropodi Dance (Βουλγαρία) και το (Hrvatski institut za pokret i ples -HIPP (Κροατία).

Το CITYTOCITY CABARET είναι μια κοινωνική χορευτική βραδιά που παρουσιάζει τα καλύτερα στοιχεία μιας παραδοσιακής παράστασης καμπαρέ (σερβίρισμα ποτών σε τραπέζια, ζωντανή μουσική, παρουσιαστή) παράλληλα με ένα εξαιρετικό και πολύπλευρο πρόγραμμα από διαφορετικά ολιγόλεπτα έργα σύγχρονου χορού, περφόρμανς, ακροβατικών και αφήγησης.

Στόχος του CITYTOCITY CABARET είναι να αναδείξει τον πλουραλισμό στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό χορό ενισχύοντας τις ευκαιρίες καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσίασης, καθώς και την ανταλλαγή μεταξύ καλλιτεχνών και όσων ασχολούνται με την πολιτιστική διαχείριση στις 4 πόλεις που εδρεύουν οι συνεργάτες του προγράμματος (Λονδίνο, Σόφια, Ζάγκρεμπ, Αθήνα).

Βασισμένο στα περίφημα Cabaret που διοργανώνει εδώ και χρόνια το Greenwich Dance Agency στο Λονδίνο, το CITYTOCITY CABARET, θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή παράσταση χορού, δίνοντας το στίγμα κάθε πόλης και εντάσσοντας στον προγραμματισμό της βραδιάς έργα από επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες και μουσικούς, με φιλοξενούμενους χορευτές από τις 4 συνεργαζόμενες πόλεις. Το μοντέλο του cabaret είναι ένας τρόπος να συλλέγονται και να παρουσιάζονται διαφορετικές και ετερόκλητες χορευτικές εμπειρίες, που είτε προϋπάρχουν είτε έχουν φτιαχτεί ειδικά για τη βραδιά, και ουσιαστικά αναδεικνύουν την πολιτισμική ποικιλομορφία της τοπικής κοινότητας χορού.

------------------------------------------------

Workshop με τον Nigel Charnock - από τις 12 έως 16 Οκτωβρίου

Πριν από κάθε παράσταση, προηγείται μία περίοδος δημιουργικού εργαστηρίου όπου μέλη της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας, καλούνται να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα έργα με την καθοδήγηση ενός καλλιτέχνη από μια από τις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο κορυφαίος Βρετανός χορογράφος, περφόρμερ και κωμικός Nigel Charnock, έρχεται στην Αθήνα για ένα δημιουργικό εργαστήριο πάνω στην κίνηση, τον αυτοσχεδιαμό και τη χρήση της φωνής στην περφόρμανς, που απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με την περφόρμανς με σκοπό τη δημιουργία ενός 15λεπτου κομματιού που θα παρουσιαστεί και αυτό την βραδιά του Cabaret στις 16 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό τους στο [email protected] μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το εργαστήριο θα λάβει χώρα 12-16 Οκτωβρίου 11.30- 15.30 στο στούντιο griffon, στο Σύνταγμα.

Info
Πότε: 16 Οκτωβρίου 2010, 21.30
Πού: Bacaro, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11
Στοά Γρυπάριο Μέγαρο
Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο
Για κρατήσεις θέσεων ή τραπεζιού για την παρέα σας τηλ. 210 3211882
Είσοδος: 10 ευρώ (ενιαία είσοδος)
Πληροφορίες: e-mail: [email protected]

Εργαστήριο με τον Nigel Charnock
Πληροφορίες: e-mail: [email protected] και 6932 436034
Αίτηση για το εργαστήριο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου με αποστολή βιογραφικού
στο e-mail: [email protected]
Τιμή: 100 ευρώ
Ώρες και ημερομηνίες σεμιναρίου 11.30-17.30, 12- 16 Οκτωβρίου 2010

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έργα χορού, σωματικού θεάτρου, physical theatre και γενικότερα ολιγόλεπτα έργα (μέχρι 8 λεπτά) που να σχετίζονται με την κίνηση και το σώμα, καλούνται να στείλουν link από το youtube.com ή το vimeo.com με τις προτεινόμενες παραστάσεις, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 στο [email protected].

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή
δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.