"Εκκλησιάζουσες" στο Αττικό Αλσος!

03.07.2007
Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζονται την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αττικού Αλσους, που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.
Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζονται την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αττικού Αλσους, που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Στο ρόλο της Πραξαγόρας, που αντιπροσωπεύει το νέο, συλλαμβάνει το σχέδιο για την ανατροπή του κρατούν καθεστώτος από τις Γυναίκες θα είναι ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ενώ το ρόλο του συζύγου της Πραξαγόρας θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος και αντιπροσωπεύει το παλιό καθεστώς.

Τον Συμφιλιωτικό ρόλο ανάμεσα στο παλιό και το νέο αναλαμβάνει ο Τάσος Παλατζίδης.
Το ζευγάρι Τάσος Χαλκιάς- Γιώργος Παρτσαλάκης το έχουμε δει πολλές φορές να συγκρούεται και να υποδύεται διάφορους ρόλους επί σκηνής, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα τους απολαύσουμε σε ρόλο αντρόγυνου, όπου η γυναίκα Παρτσαλάκης διεκδικεί από τον Άντρα Χαλκιά την εξουσία της χώρας προτείνοντας ένα είδος κοινοκτημοσύνης.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά - κοστούμια: Άκης Χειρδάρης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Πρωταγωνιστούν: Θ. Παλιούρας, Χ. Αρώνης, Δ. Παπανικολάου, Α. Κολοβός, Ι. Δελάκου, Δ. Γιαννοπούλου, Ε. Φιλιούση, Δ. Σδούγκου, Μ. Καλογεροπούλου και Ε. Αδαμίδου.

Ωρα έναρξης: 21.00
Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα 210 3621601, 210 3630706 του Πνευματικού Κέντρου και στη Γραμμή του Δημότη 195.

O ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση των δημοτών θα δρομολογήσει λεωφορείο ειδικά για το Θέατρο του Αττικού Άλσους, που θα αναγράφει ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ, το οποίο θα ξεκινάει στις 8.30μ.μ. από την Πλ. Κάνιγγος και θα αναχωρεί από το Αττικό Άλσος 11.00 - 11.30μ.μ..

Η είσοδος στο θέατρο του Αττικού ΄Αλσους είναι από την οδό Καρπενησιώτη.
Η πρόσβαση στο Θέατρο γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας - Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το ΛΗΤΩ) ή από την οδό Πατησίων μέσω της Λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη.