'Η κόρη του παντοπώλου' και 'Ζητείται υπηρέτης'

17.07.2007
2 μονόπρακτες κωμωδίες: 'Η κόρη του παντοπώλου' και 'Ζητείται υπηρέτης' θα παρουσιαστούν στο Αττικό Θέατρο την Παρασκευή 17 Αυγούστου.
Τι: 2 μονόπρακτες κωμωδίες: Η κόρη του παντοπώλου - Ζητείται υπηρέτης.
Που: Αττικό Θέατρο - Περιφερειακός Γαλατσίου, είσοδος από Καρπενησιώτη.
Πότε: 17 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη: 10 ευρώ
Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (2103621601, 2103630706), Γραμμή του Δημότη (195).

Οι μονόπρακτες κωμωδίες 'Η κόρη του παντοπώλου' και 'Ζητείται υπηρέτης' βασίζονται σε κείμενα γραμμένα στα τέλη του 19ου αιώνα, με έντονη την αίσθηση του κοινωνικού σχολιασμού, μιας και μέσα από τη σάτιρα προσπαθούν να φέρουν τον θεατή του σήμερα πιο κοντά στην κοινωνική κατάσταση του τότε, σε μια εποχή μεταβατική τόσο γλωσσικά όσο και συνολικότερα.

Στην «Κόρη του παντοπώλου», ο Άγγελος Βλάχος παρακολουθεί σκωπτικά μια οικογένεια μικροαστών και δεν διστάζει μαζί με τους ήρωες του να υπονομεύσει συνολικά τη δομή των σχέσεων που αναπτύσσονται πίσω απ’ την κλειστή πόρτα του ελληνικού σπιτιού.

Το «Ζητείται υπηρέτης» του Μπάμπη Άννινου έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της εποχής, καθώς με γλυκόπικρο χιούμορ και έξυπνα γλωσσικά παιχνίδια ξεφεύγει απ’ το επίπεδο της κωμωδίας ηθών και «κλείνει το μάτι» στον υποψιασμένο θεατή, μιλώντας του για αναξιοκρατία, ρουσφέτι και ασυδοσία του κρατικού μηχανισμού.