Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο

08.11.2007
Η έκθεση 'Αναπλάθοντας τον Ανοιχτό Χώρο' στην Αίθουσα Τέχνης ATRION συγκεντρώνει τέσσερις διακεκριμένους και καταξιωμένους δημιουργούς της νεότερης γενιάς, που κατάφεραν να ανανεώσουν τη θεματική του τοπίου και να το εντάξουν στα σύγχρονα ζωγραφικά τους θέματα.
Η Χρύσα Βέργη, ο Δημήτρης Κούκος, η Μαρία Φιλοπούλου και ο Μανώλης Χάρος συναντιούνται στην Αίθουσα Τέχνης ATRION, όπου με τα πινέλα και τα χρώματά τους αναπλάθουν τον ανοιχτό χώρο και μας προσκαλούν να περιηγηθούμε στα εικαστικά τοπία τους.

Οι αναπαραστάσεις και οι συνθέσεις του χώρου και του τοπίου αποτελούν αντικείμενο συνεχούς προβληματισμού των καλλιτεχνών. Το τοπίο είναι ένα διαχρονικό θέμα της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, οικείο και δημοφιλές σε φιλότεχνους και θεατές της τέχνης.

Πτυχές του θέματος αυτού αποτελούν: Το τοπίο ως εικαστική-συμβολική αξία - Η μελέτη της προ-οπτικής, πραγματικής και μεταφυσικής - Το χρώμα και εκφραστική του δύναμη - Όψεις του τοπίου και οι προεκτάσεις της αναπαράστασης.

Η έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης ATRION συγκεντρώνει τέσσερις διακεκριμένους και καταξιωμένους δημιουργούς της νεότερης γενιάς, που κατάφεραν να ανανεώσουν τη θεματική του τοπίου και να το εντάξουν στα σύγχρονα ζωγραφικά τους θέματα.

Στο έργο της Χρύσας Βέργη τα στοιχεία της φύσης κυριαρχούν, πληθωρικά σημεία αναφοράς της σχέσης με τον άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Κούκος πλάθει τις αρμονικές του συνθέσεις με κύριο εργαλείο του το ίδιο το χρώμα.

Η Μαρία Φιλοπούλου ανασκαλεύει μνήμες του φωτός και του νερού και μας ταξιδεύει σε κρυφούς αθέατους τόπους.

Ο Μανώλης Χάρος μπλέκει το όνειρο με την πραγματικότητα στα νυχτερινά του τοπία δημιουργώντας απόκοσμα παραμυθένια σκηνικά.

Την έκθεση επιμελείται ο Χάρης Καμπουρίδης, τεχνοκριτικός-σημειολόγος και Μέλος της Academia Europaea.


Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου 2007

Αίθουσα Τέχνης ATRION

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 94, 546 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 285890, FAX: 2310 286165