Ο "Βιοπαλαιστής στη στέγη" επιστρέφει

25.11.2009
Ανανεωμένη και πάντα καυστική, η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου, «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» ξεκινά από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ανανεωμένη και πάντα καυστική, η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου, «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» ξεκινά από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μας υποδέχτηκε την περασμένο χειμώνα πάνω σε μια... στέγη ενός σπιτιού που βουλιάζει σαν ένας άλλος σύγχρονος Οδυσσέας, για να μας διηγηθεί τα πάθη του. Από εκεί ξεκίνησε ο Λάκης Λαζόπουλος ένα ταξίδι στο παρελθόν του Έλληνα, στους ανθρώπους της ζωής του - τη γυναίκα του ( που υποδύεται η Χρύσα Ρώπα), μια μοντέρνα Πηνελόπη που στέκεται δίπλα στον άντρα της σε μια καθημερινότητα διαβρωμένη από τη διαφθορά, το ρουσφέτι και τη διάλυση των πάντων), την πεθερά του, το γιο του, την «Ελληνίδα μάνα» , τον προσωπικό του άγγελο- και όσες ακόμα ψυχές κουβαλά η ιστορία του νεοέλληνα από το 1960 έως το σήμερα.

Όλα τα θέματα που τον έπνιγαν, που έκαναν την πραγματικότητά του οδυνηρή, το βίο του αβίωτο, τα όνειρά του ουτοπικά, «ξετυλίχθηκαν» μέσα από μια ιστορία καθημερινή, ρεαλιστική, άκρως χιουμοριστική, βαθιά καυστική.

Οι καιροί ωστόσο αλλάζουν. Το ίδιο και η πραγματικότητα! Οι πυρκαγιές λεηλατούν τη φύση. Οι βροχές απειλούν να πλημμυρίσουν τα σπίτια. Και ο βιοπαλαιστής μας επιστρέφει στη θέση του. Έτοιμος να τα πει. Αποφασισμένος να παλέψει με το χείμαρρο των καιρών!

Έχοντας αφουγκραστεί τα σημεία των καιρών και τηρώντας την υπόσχεση που από πέρυσι είχε δώσει με τους φίλους του, ο Λάκης Λαζόπουλος μειώνει την τιμή του εισιτηρίου για τη φετινή σεζόν της παράστασης. Με γενική είσοδο στα 35€ και 22€ στις θέσεις εξώστη, ίσως την χαμηλότερη τιμή για τη μεγαλύτερη ελληνική θεατρική παραγωγή, «Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη» θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους θεατές να βρεθούν κοντά του.

Ο Λαζόπουλος τοποθετεί την τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου στα 15€, μια τιμή που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία οκτώ χρόνια ενώ οι συνταξιούχοι, άνω των 65 ετών, κάθε Πέμπτη, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με γενική είσοδο στα 15€!

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της παράστασης «Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη» φέρουν την υπογραφή του Λάκη Λαζόπουλου. Νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί πλαισιώνουν το ερμηνευτικό δίδυμο, συμπληρώνοντας τον βίο του ήρωα.

Παίζουν οι: Βλάχος Πάνος, Διακοπαναγιώτου Μαρία, Καζαντζιάν Σοφία, Μπρατάκος Παναγιώτης, Λίτινας Τίτος, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Σαρηγιαννίδη Κική, Σβήγκος Σταύρος, Τριανταφύλλου Άγγελος, Τσούνης Σόλων, Φίτσιου Ζέτη. Εμφανίζονται οι χορευτές Κωστόπουλος Γιώργος και Στεφανίδου Ροδή.

Τα μοναδικά σκηνικά της παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά, ενώ οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί είναι της Ελευθερίας Ντεκώ. Τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ενώ η κινησιολογική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τα βίντεο που προβάλλεται στη διάρκεια της παράστασης επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Γραμματόπουλος.

Η μουσική των τραγουδιών που ακούγονται στην παράσταση είναι του Σταμάτη Κραουνάκη πάνω σε στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές ενός μοναδικού πολιτιστικού χώρου. Ένα θέατρο υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει ένα ευρύχωρο parking το οποίο είναι δωρεάν για όλους τους θεατές.

Info

Τι:Παράσταση «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη»
Που: «Θεάτρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254,Ταύρος
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 19:30
Πέμπτη 20:45
Παρασκευή 20:45
Σάββατο 17:15 & 20:45
Κυριακή 19:30

Τηλ. 212 254 0319 και 210 3221579.

Πρεμιέρα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου

*Κάθε Πέμπτη οι θεατές άνω των 65 ετών με την επίδειξη ταυτότητας, θα πληρώνουν την αντίτιμο του φοιτητικού εισιτηρίου, ήτοι, 15€.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αίθουσα Αντιγόνη

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 7, Τηλ.: 2103221579)