Επιτυχημένη η πρώτη βραδιά του «THE 24 HOUR PLAYS»

26.03.2010
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο βραδιές του γνωστού από το Broadway της Νέας Υόρκης «THE 24 HOUR PLAYS» την Τρίτη 23 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις δύο βραδιές του γνωστού από το Broadway της Νέας Υόρκης «THE 24 HOUR PLAYS» την Τρίτη 23 Μαρτίου στο Θέατρο Χώρα.

Η ένταση και η δημιουργικότητα ξεχείλιζε όλο το 24ωρο σε όλους τους χώρους του θεάτρου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδική, όπως ήταν και οι παραστάσεις που ενθουσίασαν το κοινό στη κατάμεστη αίθουσα! Μέσα σε 24 ώρες δημιουργηθήκαν οι ακόλουθες παραστάσεις, σε σειρά εμφάνισης:

Η Λένα Διβάνη έγραψε το έργο «Ιουλιέτα Καπουλέτι - Καρακωνστανογλου», το οποίο σκηνοθέτησε ο Βαρδής Μαρινάκης με τους Θάνο Αλεξίου, Δήμητρα Ματσούκα, Πέπη Μοσχοβάκου.
Ο Αλέξης Σταμάτης έγραψε το έργο «Dream a little dream of me», το οποίο σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος με τους Δημήτρη Μακαλιά, Μιχάλη Οικονόμου, Δανάη Παπουτσή.
Ο Χρήστος Χωμενίδης έγραψε το έργο «Για χαστούκια» σε σκηνοθεσία της Μαρίας ? Λουίζας Παπαδοπούλου με τους Yukiko Κροντηρά, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Σύνθια Μπατζή.
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έγραψε το έργο «Pop» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη με τους Χριστίνα Κωστάκου, Έλενα Μαυρίδου, Ειρήνη Μπαλτά, Γιώργο Πούλη.
Ο Απόστολος Δοξιάδης έγραψε το έργο «Το σύνδρομο του Μποαμπντίλ» με τον Μάνο Κανναβό, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Τσαρούχα.
Τέλος, ο Βασίλης Κατσικονούρης έγραψε το έργο «Η μέρα που πέθανε ο Έλβις» σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τους Τάσο Πυργιέρη, Μαρία Τσιμά, Κώστα Φλωκατούλα.

Το «THE 24 HOUR PLAYS» ήταν μία δυνατή και πολύ δημιουργική εμπειρία για όλους τους συντελεστές, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παράλληλα μία μοναδική βραδιά για το κοινό που είχε το προτέρημα να παρακολουθήσει σε αποκλειστικότητα, τα έργα που δημιούργησαν καταξιωμένοι και ανερχόμενοι συντελεστές όλοι μαζί, σε ένα 24ωρο!

Σε αναμονή για τη Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου, όπου εξίσου δυνατή ομάδα άλλων συγγραφέων, σκηνοθετών και ηθοποιών, θα δοκιμαστούν μέσα σε 24 ώρες πάλι να παρουσιάσουν «THE 24 HOUR PLAYS»!

Παρακολουθήστε όλη την διαδικασία για το «THE 24 HOUR PLAYS» ζωντανά στην ιστοσελίδα: www.choratheater.gr/24hourplaysathens


«THE 24 HOUR PLAYS» αναλυτικά και η διαδικασία:

Θεατρικό έργο μέσα σε 24 ώρες;
Συνήθως η διάρκεια των προβών για το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου διαρκεί από ενάμιση μήνα έως 3. Τι μπορεί να συμβεί όμως, όταν όλοι οι συντελεστές πρέπει να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο, έστω και μονόπρακτο των 15 λεπτών, μέσα σε 24 ώρες; Πόσο μάλλον όταν μέσα σε αυτό το 24ωρο πρέπει και να γραφτεί!

Το 1995 στην Νέα Υόρκη, η παραγωγός Tina Fallon είχε την ιδέα να ενώσει για πρώτη φορά δημιουργικούς ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος και να τους βάλει να δουλέψουν πειραματικά, υπό χρονική πίεση. Σε αυτό το εγχείρημα, έχουν πάρει μέρος αμέτρητοι γνωστοί και μη ηθοποιοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες και έχουν αφήσει έκθαμβο το κοινό! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε μία πρόσφατη παραγωγή, πήραν μέρος και οι: Julianne Moore, Marisa Tomei, Philip Seymour Hoffman, Rosie Perez, Benjamin Bratt, Kyra Sedgewick, Liev Schreiber και πολλοί άλλοι (ήταν όσο νευρικοί και ενθουσιασμένοι όσο και οι νέοι ηθοποιοί!) και η παραγωγή επιλέχτηκε από το Gotham magazine της Νέας Υόρκης, ως η καλύτερη της χρονιάς.

Η διαδικασία ξεκινάει από το βράδυ της προηγούμενης μέρας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22 και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 21:00 - 22:00 στο Θέατρο ΧΩΡΑ θα γίνει η συνάντηση όλων των συντελεστών, που θα λάβουν μέρος.

Κάθε ηθοποιός θα φέρει ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι μαζί του, οι συγγραφείς θα εμπνευστούν και θα επιλέξουν τους ηθοποιούς, για τους οποίους θα γράψουν το θεατρικό έργο τους. Από εδώ και πέρα οι χρόνοι είναι καταιγιστικοί?

Η γραφή ξεκινά!
Η παράδοση των κειμένων πρέπει να γίνει μέχρι τις 6 το πρωί. Οι σκηνοθέτες διαβάζουν κι επιλέγουν τα κείμενα με τους ηθοποιούς, που θέλουν να σκηνοθετήσουν. Οι 6 ομάδες έχουν ήδη δημιουργηθεί κι έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 9 ώρες για να μάθουν το έργο, να το στήσουν, και να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες τους.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, γιατί το βράδυ οι πόρτες ανοίγουν για το κοινό.

Η παράσταση αρχίζει!
Μία θεατρική πρόκληση, ένα θεατρικό παιχνίδι έμπνευσης, δοκιμασμένο και αγαπημένο εδώ και 11 χρόνια με 300 επιτυχημένες παραστάσεις στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, τη Μπιενάλε της Βόννης, για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, από έναν δυναμικό συνδυασμό καταξιωμένων και ανερχόμενων ηθοποιών στο Θέατρο ΧΩΡΑ.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:

Συγγραφείς:

1) Μαριάννα Κάλμπαρη
2) Βασίλης Μαυρογεωργίου / Κώστας Γάκης
3) Βασίλης Ραΐσης
4) Γιάννης Σαρακατσάνης
5) Σάκης Σερέφας
6) Βασίλης Χατζηγιαννίδης

Σκηνοθέτες:

1) Γιώργος Παλούμπης
2) Μάνια Παπαδημητρίου
3) Τάκης Τζαμαργιάς
4) Άρης Τρουπάκης
5) Βασίλης Χριστοφιλάκης


Ηθοποιοί:

1) Μίνα Αδαμάκη
2) Κωνσταντίνος Ασπιώτης
3) Θανάσης Βλαβιανός
4) Γεράσιμος Γεννατάς
5) Ελευθερία Γεροφωκά
6) Νεκταρία Γιαννουδάκη
7) Θανάσης Δοβρής
8) Βάσω Καβαλιεράτου
9) Αννέτα Κορτσαρίδου
10) Ειρήνη Μαργαρίτη
11) Μανώλης Μαυροματάκης
12) Γιώργος Νανούρης
13) Εκάβη Ντούμα
14) Ντορέττα Παπαδημητρίου
15) Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος
16) Ιωάννα Παππά
17) Όμηρος Πουλάκης
18) Γιώργος Πυρπασσόπουλος
19) Κρις Ραντάνοφ
20) Νίκος Ψαρράς

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος ? ΛΥΚΟΦΩΣ Α.Μ.Κ.Ε.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τρίτη 30 Μαρτίου στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 20 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ταμείο θεάτρου: Αμοργού 20, Κυψέλη, 210 8673945 και
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr
Public & Metropolis

Parking με ειδική τιμή Θεατών Θεάτρου Χώρα μόνο 3,5 €
Πατησίων 240 (στο υπόγειο parking ΑΒ Βασιλόπουλος)

Ιστoσελίδες: www.choratheater.gr/24hourplaysathens και www.24hourplays.com