7oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου

29.03.2010
Ο 7oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2010 περιλαμβάνει τρεις συναυλίες και θα διεξαχθεί στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

Ο 7oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2010 περιλαμβάνει τρεις συναυλίες και θα διεξαχθεί στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

Kυριακή Βαΐων 28 Μαρτίου

Στην 4η συναυλία του Κύκλου Οργάνου καλεσμένοι είναι ο Πολωνός οργανίστας Bartosz Jakubszak και ο τενόρος Κωνσταντίνος Κληρονόμος. Θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο όργανο, αλλά και έργα για φωνή με την συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου, ανάμεσα στα οποία δύο γνώστες άριες από τον Μεσσία του Handel, μια άρια από Johannes Passion του Bach και την πιο γνωστή άρια απο το Requiem του Fauré,το μοτέτο Pie Jesu.

Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου
Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος με το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών θα παρουσιάσουν μουσική γραμμένη για ένα ιδιόμορφο σύνολο με μαντολίνα και ορχήστρα και εκκλησιαστικό όργανο, εξερευνώντας ένα μοναδικό ηχόχρωμα στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Θα ακουστούν: η μελωδία του Vivaldi Κοντσέρτο σε Σολ Μείζονα για δύο μαντολίνα και ορχήστρα, συνεχίζοντας με άλλα κομμάτια από την εποχή του Baroque, ένα κομμάτι του Γάλλου συνθέτη Boëllmann, περισσότερο γνωστού για τις συνθέσεις του στο όργανο. Η συναυλία θα κλείσει με πιο σύγχρονους συνθέτες όπως τον Ιάπωνα Yasuo Kuwohara, μαντολινίστας και συνθέτης γνωστός για το εκφραστικό τρέμολο στις συνθέσεις του, και τον σουηδό συνθέτη Fredik Sixten.

Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου
Δύο ανερχόμενοι καλλιτέχνες, ο Ρώσος Yury Revich και η Αμερικανίδα Karen Christianson, για πρώτη φορά συνεργάζονται μαζί και κάνουν παράλληλα την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Στην 6η συναυλία του Κύκλου Οργάνου θα παρουσιάζουν έργα των Bach, Wammes,Paganini, Kreisler, Ysaÿe, Fauré.

Info

ΠΟΥ: Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων
ΠΟΤΕ: Από 28/3/2010 έως 31/3/2010, Ώρα 8:30
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χριστίνα Αντωνιάδου
Πληροφορίες - Kρατήσεις: τηλ.: 210 2029737
Εισητήρια: 15€, Φοιτητικό (έως 25 χρονών): 10€, Παιδιά (έως 12 χρονών): 5€