Διαδραστική performance "lightbox" στο the Art Foundation

29.03.2010
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας συνεργάζονται και παρουσιάζουν στο the Art Foundation την ιδιόμορφη διαδραστική performance "lightbox".

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας συνεργάζονται και παρουσιάζουν στο the Art Foundation την ιδιόμορφη διαδραστική performance "lightbox".

Θέτοντας ως βάση την έννοια του "mono-myth", η ομάδα [Or Maybe Not] του μεταπτυχιακού MA Scenography και η σκηνογράφος Χαρά Ιωάννου δημιουργούν μια εγκατάσταση - performance μέσα από καθημερινές ασκήσεις εντατικής επινόησης, συναντήσεις και workshops, ακολουθώντας τη διαδικασία του devised theatre.

Αντλώντας έμπνευση από το αστικό τοπίο, τους κοινόχρηστους χώρους, τους περιορισμένους χώρους διαμονής και τις επιδράσεις τους στις έννοιες της ιδιωτικής ζωής και της κοινωνίας, προ(σ)καλούν το θεατή να αλληλεπιδράσει με τις εγκαταστάσεις και τους performers.

Παρατηρώντας τις αισθητικές και νοητικές αρχές του αστικού τρόπου ζωής, τo lightbox διερευνά τη λεπτή γραμμή μεταξύ της αντικειμενοποίησης του ανθρώπου και της απόδοσης προσωπικής υπόστασης στο αντικείμενο και πως αυτά επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με την αντίληψή μας για την ιδιωτικότητα και την κοινωνία.

Με τη χρήση πολυμέσων και με τη μεταχείριση installation, ψηφιακής τεχνολογίας και live performance, το lightbox προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για το θεατή αναλύοντας αφηγηματικές δομές, οι οποίες δε βασίζονται στην επικοινωνία μέσω του γραπτού ή του προφορικού λόγου και τη μετα-αφηγηματικότητά τους.

Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε έξι από τους εκθεσιακούς χώρους του αίθριου του taf, μέσα από προβολές, ηχογραφημένους και φυσικούς ήχους, performance, φωτισμούς και κατασκευές. Το lightbox συνιστά ένα έργο που θα αλλάζει καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο taf και που ο θεατής θα αποτελεί μέρος του και θα μπορεί να παρακολουθήσει την καθημερινή εξέλιξή του, ακόμη και να συμμετέχει σε αυτήν.

Η ομάδα [Or Maybe Not], συμμετέχοντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σκηνογραφίας του πανεπιστημίου Central Saint Martins του Λονδίνου: Fiona Carey (IE), Thomas Dutton (UK), Aimi Gdula (UK), Adele Han Li (US), Hsuan Ku (TW), Payal Wadhwa (IN).

LIGHTBOX
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, 20:30
Διάρκεια: 15/4 - 6/5/2010
[Or Maybe Not] Aimi Gdula, UK, Payal Wadhwa, India, Hsuan Ku, Taiwan,
Adele Han Li, USA, Fiona Carey, Ireland ,Thomas Dutton, UK
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χαρά Ιωάννου
The Art Foundation
Νορμανού 5, Αθήνα 105 55 metro μοναστηράκι t/f: 210 3238757
www.theartfoundation.gr