«Η σιωπή στο στόμα» από την προΤΑΣΗ

30.01.2008
«Η σιωπή στο στόμα», το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Κ. Φ. Ντάγκινη παρουσιάζεται από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων. Πρόκειται για έναν παραληρηματικό εξομολογητικό μονόλογο μιας ώριμης ηλικιακά γυναίκας επάνω από το άψυχο σώμα του πρώην εραστή της με αποδέκτη την ίδια και το αντικείμενο του ασίγαστου πόθου της.
«Η σιωπή στο στόμα», το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Κ. Φ. Ντάγκινη παρουσιάζεται από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.
Πρόκειται για έναν παραληρηματικό εξομολογητικό μονόλογο μιας ώριμης ηλικιακά γυναίκας επάνω από το άψυχο σώμα του πρώην εραστή της με αποδέκτη την ίδια και το αντικείμενο του ασίγαστου πόθου της.

Μια ανορθόδοξη «αναγνώριση» πτώματος, μια συνάντηση της ζωής με το θάνατο στο ψυχρό περιβάλλοντα χώρο του νεκροτομείου. Το εφαλτήριο μιας εκ φύσεως προβληματικής επικοινωνίας που πυροδοτεί μια σειρά ακραίων εκμυστηρεύσεων, συνθέτοντας τραγικά το πλαίσιο μιας παρελθούσας ιδιότυπης σχέσης που αναβιώνει μέσα από την παράλληλη σκιαγράφηση του πορτρέτου του σημερινού ανθρώπου σε βέβαιη σύγχυση.

Η μοναξιά, η αποξένωση και ο μαρασμός υποκινούν τη φωνή της ηρωίδας να σπάσει την χρόνια σιωπή και να μιλήσει για όσα τη βασανίζουν. Και είναι αβάσταχτα πολλά για το δικό της «τίποτα»...

Κείμενο: Κ. Φ. Ντάγκινη
Ιδέα - σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία: Ελισάβετ Σταυρίδου
Όψη: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Επιμέλεια κίνησης: Νερίνα Ζάρπα
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Πάντσος
Βίντεο: Αλίκη
Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραστεργίου

Σκηνή: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Ασωμάτων 6, Θησείο, τηλ.2103224664)
Πρώτη Παράσταση: Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα ? Τρίτη 21.30, Τετάρτη 19.30
Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά
Εισιτήριο: 18€, 14€ (φοιτητικό). Μέχρι 16/4/’08.