Παράπλευρες Απώλειες στον Πολυχώρο Τέχνης ΑLTERA PARS

30.01.2008
Η θεατρική παράσταση του έργου της Υβ Ένσλερ «Παράπλευρες Απώλειες», σε μετάφραση Μίνας Χειμώνα και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, παρουσιάζεται στη σκηνή του Πολυχώρου Τέχνης ΑLTERA PARS.
Από τις αρχές Ιανουαρίου 2008 και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, παρουσιάζεται στην σκηνή του Πολυχώρου Τέχνης ΑLTERA PARS (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός) η θεατρική παράσταση του έργου της Υβ Ένσλερ «Παράπλευρες Απώλειες», σε μετάφραση Μίνας Χειμώνα και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.

Παίζουν: Μίνα Χειμώνα, Τατιάνα Παπαμόσχου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Στέλλα Κωνσταντάτου, Ιωάννα Μυλωνά, Έλενα Καστανά, Λιάνα Μαλανδρενιώτη
Σκηνικά: Πέτρος Νάκος, Ohm David
Kοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Σχεδιασμός φωτισμών: Ohm David
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Αλβανού
Μουσική Επιμέλεια, Επιμέλεια φωτισμών: Πέτρος Νάκος
Σύνθεση Ήχων-Βίντεο: Νίκος Τσέκος

Μια Αμερικανίδα κλινική ψυχίατρος, ταξιδεύει στη Βοσνία, στα πλαίσια «προεδρικής» ανθρωπιστικής αποστολής, για να στηρίξει με τις επαγγελματικές της γνώσεις, γυναίκες πρόσφυγες, που, ως θύματα ενός βίαιου εμφύλιου πολέμου, έχουν χαρακτηρισθεί ψυχικά τραυματισμένες. Η σύντομη σ_Η συγγραφέας, διεθνώς γνωστή και βραβευμένη το το 1996 για το έργο της «Vagina monologues», στηρίχθηκε για τις «Παράπλευρες Απώλειες», σε αληθινές συνεντεύξεις και μαρτυρίες γυναικών προσφύγων, θυμάτων του εμφυλίου στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Πολυχώρος ΑLTERA PARS
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα
Παραστάσεις: Πε-Παρ-Σαβ-Κυρ: 21:30