Ο Αλέξανδρος Τομπάζης στο Megaron Plus

05.02.2008
Τιμώντας την ελληνική αρχιτεκτονική, το Megaron Plus, στο πλαίσιο των διαλέξεων που οργανώνει, παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη, ο οποίος συμπληρώνει 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της αρχιτεκτονικής.
Το Megaron Plus σας προσκαλεί σε μία συνάντηση με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες !
Διάλεξη του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη
Πότε: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008
Ώρα έναρξης 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6 μ.μ.
Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα

Τιμώντας την ελληνική αρχιτεκτονική, το Megaron Plus, στο πλαίσιο των διαλέξεων που οργανώνει, παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη, ο οποίος συμπληρώνει 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Η διάλεξη του πολυβραβευμένου Αλέξανδρου Τομπάζη, του αρχιτέκτονα που σχεδίασε ορισμένα από τα σημαντικότερα κτίρια στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει τον τίτλο «Από τη θεωρία στην πράξη, από την πράξη στη θεωρία. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» και θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη διάλεξη θα προλογίσει ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης. Ο Αλέξανδρος Τομπάζης γεννήθηκε στις Ινδίες το 1939 και έζησε στις Ινδίες, στην Αγγλία και τελικά στην Ελλάδα. Ως παιδί ήθελε να γίνει ζωγράφος, όμως ο δάσκαλός του της ζωγραφικής τον ώθησε προς την αρχιτεκτονική. Η αρχιτεκτονική τότε ήταν για εκείνον κάτι άγνωστο και αφηρημένο, ωστόσο γρήγορα πήρε την απόφαση και δεν μετάνιωσε ποτέ. Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και δίδαξε ως επιμελητής από το 1963 έως το 1965. Υπήρξε επισκέπτης εξεταστής στις αρχιτεκτονικές σχολές του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου (1994-96) και του Πανεπιστημίου Stratchclyde της Γλασκώβης (από το 1997). Διατέλεσε επιστημονικός βοηθός του Κ. Α. Δοξιάδη από το 1964 έως το 1966, ενώ από το 1963 διατηρεί δικό του γραφείο στην Αθήνα που ανέπτυξε έντονη μελετητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.