Ερωτικό τρίγωνο σε ρυθμούς τάνγκο

23.04.2010
Το πολυβραβευμένο tango-musical από την Αργεντινή, «Tanguera from Buenos Aires», η παράσταση-θρίαμβος σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται και στην Ελλάδα κατευθείαν από την καρδιά του Μπουένος Άιρες.

Το πολυβραβευμένο tango-musical από την Αργεντινή, «Tanguera from Buenos Aires», η παράσταση-θρίαμβος σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται και στην Ελλάδα κατευθείαν από την καρδιά του Μπουένος Άιρες.

Η παράσταση παρουσιάζεται από τις 6 έως και τις 12 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ντάνιελ Μπάρενμπόιμ και την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Ελλάδα.

To Tanguera έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Μπουένος Άιρες, σημειώνοντας μετά από 18 μήνες, ρεκόρ παραστάσεων κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Οι ενθουσιώδεις κριτικές και η ανταπόκριση του κοινού, με τις sold out παραστάσεις, ακολούθησαν την «Tanguera» και στην παγκόσμια περιοδεία.

Τριάντα βιρτουόζοι χορευτές και χορεύτριες, με εξαιρετική τεχνική και πάθος, εκτελούν τη βραβευμένη χορογραφία που εξιστορεί μία φλογερή ερωτική ιστορία. Η μελαγχολία και το πάθος του tango συμπυκνώνονται στην «αφήγηση» της «Tanguera», γίνονται χορογραφημένα βήματα, άλματα, στροφές, χειρονομίες, παύσεις, βλέμματα, φως, σκοτάδι και βέβαια, μουσική.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Μπόκα, μια κακόφημη συνοικία του λιμανιού του Μπουένος Άιρες, γενέτειρα του tango, αλλά και καταφύγιο για χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν το δρόμο τους σε ένα νέο κόσμο. Εκεί όπου ο νόμος της επιβίωσης είναι σκληρός και η αγάπη, υπηρεσία προς πώληση. Κεντρική ηρωίδα, η νεαρή μετανάστρια Giselle, που προσπαθώντας να επιβιώσει, γίνεται «tanguera» σε καμπαρέ. Η Giselle γοητεύεται από τον μαστροπό Gaudenzio, την ίδια στιγμή που ο θαρραλέος λιμενεργάτης Lorenzo διεκδικεί την αγάπη της. Το τρίγωνο του πάθους οδηγείται μοιραία στη μονομαχία.

Τη χορογραφία υπογράφει η σταρ του tango, Mora Godoy, πρώτη χορεύτρια και χορογράφος, με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, που θεωρείται ανανεώτρια των τεχνικών του κλασικού tango.

Η παράσταση είναι μία συμπαραγωγή της Attract Productions με την Top Mage, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Ελλάδα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Daniel Barenboim.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Mora Godoy
Μουσική διεύθυνση: Lisandro Adrover
Μουσική: Gerardo Gardelin
Σενάριο: Dolores Espeja
Στίχοι: Eladia Blazquez
Σκηνικά: Valeria Ambrosio
Κοστούμια: Cecilia Monti
Φωτισμοί: Ariel Del Mastro
Σκηνοθεσία: Omar Pacheco
Πρωτότυπη ιδέα & παραγωγή: Diego Romay

Έναρξη προπώλησης
6 Απριλίου 2010 (για τα μέλη)
19 Απριλίου 2010 (για το κοινό)
Από τα εκδοτήρια και από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών