Ψηφιακές συναντήσεις Βερολίνου - Αθήνας!

29.04.2010
Οκτώ σύγχρονοι νεαροί καλλιτέχνες από το Βερολίνο συναντούν τρεις Έλληνες απόφοιτους της ΑΣΚΤ και συνθέτουν τον βασικό άξονα της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τέχνης "Berlin-Athina".

Οκτώ σύγχρονοι νεαροί καλλιτέχνες από το Βερολίνο συναντούν τρεις Έλληνες απόφοιτους της ΑΣΚΤ και συνθέτουν τον βασικό άξονα της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τέχνης "Berlin-Athina".

Η έκθεση διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CAID Κοινωνία Επιστήμη & Τέχνη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του που αφορούν τις νέες μορφές τέχνης, και παρουσιάζει τα έργα των: Χάικε Μπαρανόβκσι, Δημήτρη Φωτίου, Νίκλας Γκόλντμπαχ, Ελβίρα Χούφσμιντ, Μάρτιν Κοχούτ, Βεντέλα Λόμαν, Αντζέλικα Μίντεντορφ, Ελένης Πανουκλιά, Μπεν Ροθ, Αντρέας Σιμάνσκι και Λίνας Θεοδώρου.

Η έκθεση ακολουθεί την περσινή συνάντηση καλλιτεχνών "Milano-Athina" και αποτελεί μία δημιουργική ευκαιρία γόνιμου "διαλόγου" καλλιτεχνών, αποφοίτων του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Άνθρωποι με διαφορετική εθνική και πολιτισμική καταγωγή υπενθυμίζουν για μία ακόμη φορά με την τέχνη τους, ότι δεν υπάρχουν σύνορα, ούτε κοινωνικές προκαταλήψεις στο ταξίδι της ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ανά εποχές παρόμοια καλλιτεχνικά κινήματα έχουν εμφανιστεί σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Η τέχνη ακολουθεί τη ζωή του ανθρώπου και δεν είναι αποκομμένη από αυτήν.

Σε αυτή την έκθεση, που επιμελούνται η ιστορικός τέχνης Katrin Sauerlaender και ο εικαστικός Θεοφάνης Κωνσταντίνου, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τεχνολογία του βίντεο και των υπολογιστών με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν παρακολουθούν, αλλά παρατηρούν την ανθρωπινή συμπεριφορά. Δεν ελέγχουν, αλλά προσπαθούν να απελευθερώσουν τον ανθρώπινο νου, ώστε όχι μόνο να αγγίξει το πραγματικό νόημα της ύπαρξης, αλλά να φανταστεί, να ταξιδέψει και να δημιουργήσει.

Το δημιουργικό αυτό ταξίδι θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια της έκθεσης "Berlin-Athina'', την Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 7μμ στον χώρο εικαστικών εκθέσεων του CAID. Την έναρξη της έκθεσης θα σχολιάσει η Dr. Anja Osswald, λέκτορας New Media Art και Film Aesthetics στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου, ενώ στον χώρο της έκθεσης θα παρευρίσκονται οι καλλιτέχνες για να επικοινωνήσουν τις δημιουργίες και τις ιδέες τους με το κοινό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κλείσουν με ένα μουσικό απελευθερωτικό ταξίδι και συνοδοιπόρους σε αυτό τα συγκροτήματα των Swinging Cats, Lemonade Influence και Dirty Dogs.

Η έκθεση "Berlin-Athina" θα διαρκέσει αρχικά μέχρι και τις 29 Μαΐου 2010, ενώ θα συνεχιστεί από τις 15 έως την 21 Ιουνίου στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival.

Παράλληλα με τις ημέρες και ώρες λειτουργίες της έκθεσης "Berlin-Athina'' οι επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις Πρώτες Προβολές των ταινιών του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών της Αθήνας, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου 2010.

Η έκθεση είναι ανοικτή:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 10:00-18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 14:00-20:00
Κυριακή-Δευτέρα κλειστά

Εγκαίνια: 29 Απριλίου 2010, ώρα: 19:00
Είσοδος Ελεύθερη

Ελληνικού Κόσμου (Πρώην Πολυκράτους) 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντη
Τηλ. επικοινωνίας: 210-7251893, 210-8945945