Πατρίς Σερό και οι "Αδελφοί Καραμαζόφ" στην Αθήνα

12.02.2008
O διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Πατρίς Σερό (Premio Europa 2008), του θρυλικού Ring του Μπαϊρόιτ, της Βασίλισσας Μαργκό, της Φαίδρας, της Γκαμπριέλ κ.ά. επιστρέφει στην Αθήνα μ’ένα κείμενο γραμμένο το 1879, του οποίου η προκλητική δύναμη παραμένει σχεδόν ανέπαφη μετά από έναν και πλέον αιώνα.
Πότε: 3 -4 Μαρτίου 2008
Ώρα 8.30 μμ
Που: Θέατρο Ολύμπια -Εθνική Λυρική Σκηνή
Πληροφορίες: Αττική Πολιτιστική Εταιρεία: 210 7225469

«Εάν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται»
«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο ηρωικό να κανονιοβολείς μια πολιορκημένη πόλη απ’ το να δολοφονείς κάποιον εν ψυχρώ»

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

O διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός Πατρίς Σερό (Premio Europa 2008), του θρυλικού Ring του Μπαϊρόιτ, της Βασίλισσας Μαργκό, της Φαίδρας, της Γκαμπριέλ κ.ά. επιστρέφει στην Αθήνα μ’ένα κείμενο γραμμένο το 1879, του οποίου η προκλητική δύναμη παραμένει σχεδόν ανέπαφη μετά από έναν και πλέον αιώνα. Τους «Αδελφούς Καραμαζώφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (Κεφάλαια 4 και 5).

«...Χρειάζεται μεγάλη ενέργεια για ν’ ανιχνεύσεις και να διαβάσεις ειδικά Ντοστογιέφσκι. Πιστεύω ότι οδηγήθηκα εκεί εξ αιτίας του τρόπου που δουλεύω τους ηθοποιούς. Εδώ και χρόνια από τον καιρό του Κολτές, δουλεύω πάνω στη φράση. Ζητώ από τους ηθοποιούς να μην προσδίδουν νόημα όσο η φράση ή και η παράγραφος δεν έχει τελειώσει....»

«?Κρατάω το κείμενο στο χέρι, έτσι ώστε να μην εξαφανίζομαι στην άβυσσο προσπαθώντας να ταυτιστώ με τον ρόλο. Που και που παίζω τον ρόλο. Που και που τον διηγούμαι?» Patrice Chéreau (Πατρίς Σερό)

Την παράσταση παρουσιάζει η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Ελληνικοί υπέρτιρλοι

Διασκευή, σκηνοθεσία: Patrice Chéreau (Πατρίς Σερό)
Φωτισμοί : Patrice Chéreau (Πατρίς Σερό)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ