Το Μπαλέτο Μπεζάρ - Λωζάνη χορεύει ελληνικά

04.06.2002
O Μορίς Μπεζάρ, ένας από τους σημαντικότερους θεμελιωτές του μοντέρνου χορού, δίνει τρεις παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι στα πλαίσια του Φετιβάλ Αθηνών, στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, παρουσιάζοντας τις νέες χορογραφικές του δημιουργίες πάνω σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και σε παραδοσιακή μουσική φλαμένκο.
&00 O Μορίς Μπεζάρ, ένας από τους σημαντικότερους θεμελιωτές του μοντέρνου χορού, δίνει τρεις παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι στα πλαίσια του Φετιβάλ Αθηνών, στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, παρουσιάζοντας τις νέες χορογραφικές του δημιουργίες πάνω σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και σε παραδοσιακή μουσική φλαμένκο.

Ο Μωρίς Μπεζάρ είναι ο καλλιτέχνης που πρόσφερε στην τέχνη της Τερψιχόρης τη χάρη, τη δύναμη και χάρισε στην Ευρώπη το δώρο της ανανέωσης στον χορό. Τα μπαλέτα του 20ου αιώνα των οποίων υπήρξε ιδρυτής μάγεψαν επί σειρά ετών κριτικούς και κοινό και στη συνέχεια ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ίδρυσε τα Μπαλέτα Μπεζάρ Λωζάνης για να συνεχίζει το έργο του. Ο Μπεζάρ είναι καταχωρημένος και στο βάθρο των ελλήνων δημιουργών - τιμητικά - καθώς έχει σκύψει συχνά στα έργα της ελληνικής μουσικής και του τραγουδιού και έχει εμπνευστεί από τους δημιουργούς της χώρας μας.

Στις τρεις βραδιές του κάτω από την Ακρόπολη θα δούμε τους "Επτά Ελληνικούς Χορούς" σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το μπαλέτο "Μάνος" σε μουσική Χατζιδάκι καθώς και το μπαλέτο "Juan y Teresa" με την Ισπανική αύρα του φλαμένκο.

Η Παράσταση της 6ης Ιουνίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, "Ελπίδα".


Τιμές εισιτηρίων για την παράσταση της 6ης Ιουνίου: Ευρώ, 200 (Διακεκριμένη Ζώνη), 130 (Ζώνη Α), 70 (Ζώνη Β), 50 (Ζώνη Γ), 30 (Ανω Διάζωμα)

Τιμές εισιτηρίων για τις υπόλοιπες παραστάσεις: Ευρώ, 110 (Διακεκριμένη Ζώνη), 85 (Ζώνη Α), 60 (Ζώνη Β), 40 (Ζώνη Γ), 30 (Ανω Διάζωμα)

Ώρα έναρξης: 21.00