Δέκα Χρωμοπόλεις με γκράφιτι!

05.06.2002
Χρωμόπολις είναι ο τίτλος του φεστιβάλ γκράφιτι που διοργανώνεται σε 10 πόλεις της Ελλάδας από τις 22 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Οι σημαντικότεροι ξένοι και Ελληνες καλλιτέχνες Graffiti επισκέπτονται συμβολικά δέκα πόλεις της Ελλάδας και παρεμβαίνουν εικαστικά σε μεγάλες επιφάνειες κτιρίων, που παραχωρούνται ειδικά γι' αυτό τον σκοπό, αναβαθμίζοντας έτσι το αστικό περιβάλλον.
&00 Χρωμόπολις είναι ο τίτλος του φεστιβάλ γκράφιτι που διοργανώνεται σε 10 πόλεις της Ελλάδας από τις 22 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η Χρωμόπολις ξεκινά στις 22 Ιουνίου από τον Πειραιά και την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε οκτώ ακόμα πόλεις: 29 και 30 Ιουνίου στο Βόλο και στα Ιωάννινα, 6 και 7 Ιουλίου στην Πάτρα και στην Αλεξανδρούπολη, 13 και 14 στην Καλαμάτα και στη Μυτιλήνη και 20 και 21 στα Χανιά και στη Ρόδο.

Πολύ σημαντικά ονόματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, μεταξύ των οποίων οι Οs Gameos, Hubit, Mak1, Jasone, Loomit κ.α., θα ζωγραφίσουν μεγάλες επιφάνειες κτιρίων σε κεντρικά σημεία των δέκα πόλεων.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να έχουν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, κυρίως το νεανικό, καθώς το γκράφιτι απευθύνεται σε όλους με μια ευανάγνωστη εικαστική γλώσσα που δεν απαιτεί από το θεατή ιδιαίτερη μύηση.

Από την ενσωμάτωση ενός φεστιβάλ γκράφιτι στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, προκύπτει ότι υπάρχει μια τάση επαναπροσδιορισμού της σχέσης της ελληνικής κοινωνίας με την καλλιτεχνική δημιουργία, καθώς και μια προσπάθεια διεύρυνσης των πολιτισμικών οριζόντων σε εκφράσεις εναλλακτικής δημιουργίας, πέραν των αναμενόμενων.

Παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική από γνωστούς djs, επιδείξεις break-dance και ζογκλερικά νούμερα συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ όσοι νιώθουν ότι κρύβουν μέσα τους ένα καλλιτέχνη θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ειδικά σπρέι γκράφιτι και να συμμετάσχουν στη δημιουργία των έργων. Σπεύσατε!