Η Βίνια Κονταξάκη στην Τερακόττα

10.06.2002
Εκθεση έργων της Βίνια Κονταξάκη θα φιλοξενεί από την Τρίτη 18 Ιουνίου η αίθουσα Τέχνης Terracotta. "Η Βίνια Κονταξάκη πλάθει τη φόρμα της με ένταση και ακρίβεια, με λιτά υλικά σε τεράστια χαρτιά, με χέρια που ματώνουν α' την τραχύτητα του υλικού, αφήνοντας χιλιάδες δακτυλικά αποτυπώματα μαύρου πάνω στο μαύρο, και γκρι, και άλλο γκρίζο.
Εκθεση έργων της Βίνια Κονταξάκη θα φιλοξενεί από την Τρίτη 18 Ιουνίου η αίθουσα Τέχνης Terracotta.
"Η Βίνια Κονταξάκη πλάθει τη φόρμα της με ένταση και ακρίβεια, με λιτά υλικά σε τεράστια χαρτιά, με χέρια που ματώνουν α' την τραχύτητα του υλικού, αφήνοντας χιλιάδες δακτυλικά αποτυπώματα μαύρου πάνω στο μαύρο, και γκρι, και άλλο γκρίζο.
Μεσ' στην εκστατική τους αθωότητα, τα αισθησιακά γυμνά της Βίνιας, ξεπλένουν την ψυχή μας σαν καθαρό νερό, εξιδανικεύοντας την εικόνα του γυναικείου σώματος, καθώς μας οδηγούν σε μια θέση- διάθεση ηδονοβλεπτική. Είναι ίσως το πιο χρωματιστό μαύρο που είδα ποτέ σε ζωγραφική." (απόσπασμα από το κείμενο του Δημήτρη Ξόνογλου που συνοδεύει την έκθεση)

Η Βίνια Κονταξάκη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Kent Institute of Art & Design Cantebury, Uk, με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Εχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Λονδίνο κι έχει διακριθεί με το βραβείο της Heineken στο διαγωνισμό Heineken Art στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουνίου - 6 Ιουλίου