Τριαντάφυλλα στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

11.06.2002
Δεκατέσσερις χιλιάδες φρέσκα τριαντάφυλλα και 100 χειροποίητα γυναικεία πορτρέτα τοποθετημένα πάνω σε ένα αλώνι από αλεύρι φιλοξενούνται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Δεκατέσσερις χιλιάδες φρέσκα τριαντάφυλλα και 100 χειροποίητα γυναικεία πορτρέτα τοποθετημένα πάνω σε ένα αλώνι από αλεύρι φιλοξενούνται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Πρόκειται για την πολυεπίπεδη σύνθεση της Ελληνοαμερικανίδας καλλιτέχνιδας Αθανασίας Κυριακάκου, με τίτλο Αλώνι, η οποία ανοίγει για το κοινό από τις 12 Ιουνίου.
Μέσα στο χώρο της εγκατάστασης, ο επισκέπτης περιβάλλεται από φωνές που διηγούνται μυστικά, εξομολογήσεις και όνειρα των γυναικείων μορφών που απεικονίζονται από φρέσκο πηλό πάνω στο αλεύρι.

Στη δεύτερη αίθουσα του μουσείου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις προηγούμενες δουλειές της καλλιτέχνιδας μέσα από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε όλα τα μέρη της γης καθώς και από κοστούμια και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν.

Στην τρίτη αίθουσα μπορεί κανείς να απολαύσει μέσα σε μία ανατολίτικη ατμόσφαιρα ένα βίντεο που προβάλλει αναδρομικά τις εκθέσεις της Κυριακάκου και να γευτεί εξωτικά φρούτα.
Τέλος, στον κεντρικό διάδρομο μπορεί κανείς να διαβάσει αποσπάσματα κειμένων της καλλιτέχνιδας καθώς και το βιογραφικό της σημείωμα.
Ειδική παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στις 8 μμ.