"Οι αγνοούμενοι" στο ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

27.02.2008
Η παράσταση Οι αγνοούμενοι ή μια ενδιαφέρουσα ζωή ανεβαίνει στο Θέατρο Ροές την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου και παραγωγή της θεατρικής εταιρείας "Οι Σαλτιμπάγκοι".

Καινούργιο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, ενός από τους πιο ταλαντούχους νεοέλληνες συγγραφείς που κέρδισε κοινό και κριτικούς με "Το Γάλα" που ανέβηκε στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το χειμώνα του 2006 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα -σε άλλη σκηνή- με την ίδια επιτυχία.

Η παράσταση Οι αγνοούμενοι ή μια ενδιαφέρουσα ζωή ανεβαίνει στο Θέατρο Ροές την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου και παραγωγή της θεατρικής εταιρείας "Οι Σαλτιμπάγκοι".

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Στο έργο Οι αγνοούμενοι ή μία ενδιαφέρουσα ζωή, ο Πέτρος και η Μίνα μοιράζονται μια, εξωτερικά τουλάχιστον, αρμονική και -πάντως σίγουρα- "ενδιαφέρουσα" ζωή. Εκείνος ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος δημοσιογράφος σε αθηναϊκή εφημερίδα· εκείνη διαθέτει το χρόνο της από μεταπτυχιακό σε μεταπτυχιακό, σχεδιάζοντας ακαδημαϊκή καριέρα. Όλα αυτά μέχρι που εισβάλλει σ` αυτό το ανέφελο, γραμμικό παρόν, ένα πρόσωπο-φάντασμα από ένα λησμονημένο (;) παρελθόν.

Πρόκειται για τη Δέσποινα, Κύπρια αδελφή της Μίνας, που έρχεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους Αγνοούμενους της Κύπρου. Η παρουσία της θα σταθεί καταλυτική για όλους, ενώ μετά την "αποχώρησή" της, τίποτα δε θα είναι πια όπως πριν.

Πόση λήθη χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά και πόση μνήμη για να μπορέσει να ζήσει; Μήπως φορτώνουμε τη ζωή μας με τόσα "στολίδια" που φαγώνεται το πρόσωπό της; Και μήπως αγνοούμενοι τελικά είμαστε όλοι όσοι κρύβουμε ή κρυβόμαστε από αυτό το πρόσωπο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει το έργο.

Η επιτυχία που είχαν τα δύο προηγούμενα έργα του Κατσικονούρη, "Το γάλα" και το "American Dreaming", αλλά και οι συντελεστές της παρούσας παράστασης είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του νέου έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνογράφος -ενδυματολόγος: Αντώνης Δαγκλίδης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΠΕΤΡΟΣ: Βαγγέλης Ρόκκος
ΜΙΝΑ: Εύα Κοτανίδη
ΔΕΣΠΟΙΝΑ: Ναταλία Καποδίστρια

Θέατρο Ροές-Αθήνα
Ιάκχου 16, 11854 Αθήνα (Γκάζι)
Τηλ.: 210-3479426
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 27 Φεβρουαρίου

Διάρκεια:
27/2/2008 - 20/4/2008
Παραστάσεις: Τρ-Σα: 21:00, Κυ: 19:00 / Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: €22 (κανονικό), €16 (φοιτητικό), €18 (ομαδικό).