«Τυπογραφικό Λάθος»//«The Type Error News»

21.04.2008
Στις 30/04 ξεκινάει στο booze μια έκθεση δημοσιογραφίας - μια έκθεση ειδήσεων - αποτέλεσμα μίας σειράς τυπογραφικών λαθών. Ο Κώστας Μπεβεράτος με άξονες το βίντεο, τις φωτογραφίες, τα έντυπα και τις εγκαταστάσεις δημιουργεί στο ισόγειο και το υπόγειο του booze ένα κλίμα παραπλανητικής ενημέρωσης.

Στις 30/04 ξεκινάει στο booze μια Έκθεση δημοσιογραφίας, μια έκθεση ειδήσεων, αποτέλεσμα μίας σειράς τυπογραφικών λαθών.

Ο Κώστας Μπεβεράτος με άξονες το βίντεο, τις φωτογραφίες, τα έντυπα και τις εγκαταστάσεις δημιουργεί στο ισόγειο και το υπόγειο του booze ένα κλίμα παραπλανητικής ενημέρωσης.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος στο απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αγγελική Κρηναία με αφορμή την προγραμματισμένη έκθεση:

«Πρέπει να καταλάβετε ότι το έργο μου είναι οι απόψεις μου. Το ίδιο το γεγονός της έκθεσης στην Booze Cooperativa στις 30 Απριλίου, αλλά και ό,τι προηγήθηκε ή θα ακολουθήσει είναι η διαφήμιση των απόψεών μου.

Κατ' αρχήν λοιπόν σας προτείνω να επικεντρωθείτε στο φεγγάρι και όχι στο δάχτυλο που το δείχνει. Αν όμως έτσι γίνομαι πολύ απαιτητικός, κι εσείς δεν θέλετε να ξέρετε τίποτε περισσότερο από το δάχτυλο, σας υπόσχομαι ότι από μόνο του θα είναι συναρπαστικό.

Τηλεοπτικοί παρουσιαστές όπως δεν τους έχετε ξαναδεί, αστέρες του θεάματος σε ρόλο σκουπιδιάρηδων και, μαζί, βιομηχανίες όπλων, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ιερωμένοι, επαναστάτες, κομμουνιστές, δημοσιογράφοι, εκδότες και η Ακαδημία Αθηνών. Όλοι αυτοί μαζί συνθέτουν μια παράδοξη μιντιακή μυσταγωγία που θα κατακλύσει τις αισθήσεις σας».

Τα εγκαίνια της εκθεσης «Τυπογραφικό Λάθος» // «The Type Error News» θα γίνουν την Τετάρτη 30 Απριλίου 2008, στις 19:00 μ.μ. Διάρκεια 30 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου, καθημερινά από τις 11:00 π.μ.