Κρεβάτι Στα Τέσσερα

23.08.2011
Δύο ζευγάρια - μεσαίας τάξης αλλά οικονομικά ασφαλείς, πάνω κάτω 30 ετών – συναντώνται, υπάρχει αμοιβαία έλξη μεταξύ τους και ερωτικό δέσιμο. Το κοινό τους πάθος μετατρέπεται σε εθισμό. Χάνονται ολοκληρωτικά και μετά προσπαθούν να ξεφύγουν από το χάος.

Δύο παντρεμένα με παιδιά ζευγάρια της μεσαίας τάξης, 35-40 ετών, συναντώνται αρχικά λόγω μιας επαγγελματικής αφορμής, για να διαπιστώσουν πως υπάρχει αμοιβαία έλξη μεταξύ τους και ερωτικό δέσιμο που μετατρέπεται σε εθισμό. Η Ρέιτσελ έχει έναν υγιή γάμο με τον Φρανκ, το ίδιο και η Τέρι με τον Βενσάν. Κι όμως η Ρέιτσελ έλκεται από τον άντρα της δεύτερης, ενώ και η Τέρι δεν διστάζει να ενδώσει στη σεξουαλική σχέση με τον Φρανκ.

Τα ζευγάρια βγαίνουν μαζί, συναντώνται και κάνουν σεξ, η νέα τους πραγματικότητα κυριαρχεί στη ζωή τους, τα απομακρύνει από τα παιδιά τους. Οι σύζυγοι, ωστόσο, παραμένουν παντρεμένοι και ικανοποιημένοι από το απροσδόκητο πάθος τους παρά την εναλλαγή των παρτενέρ, όμως η ζήλια και οι ενοχές είναι αναπόφευκτο γεγονός...

Τι συμβαίνει όταν τα φυσιολογικά όρια της οικογένειας και των σχέσεων καταρρίπτονται, ενώ ο σεξουαλικός πόθος κυριαρχεί στη ζωή, διερωτάται ο Γάλλος Αντονί Κορντιέ που με ατού του τον αισθησιασμό (ποτέ την πορνογραφική ματιά) αποπειράται μια βυθομέτρηση των ερωτικών ενστίκτων βάζοντας τέσσερις ενήλικες, χωρίς ηθικούς φραγμούς, να ξαναβρίσκουν τις νεανικές τους ορμές, ακούγοντας τις προσωπικές, ανομολόγητες επιθυμίες τους.

Ζωντάνια και αλήθεια στη γραφή, νατουραλισμός στην κινηματογράφηση, ολοκληρωμένη προσέγγιση στους χαρακτήρες, όλα στοιχεία που συνθέτουν ένα κάθε άλλο παρά συμβατικό δράμα πάνω στην ελεύθερη βούληση με τις αγκυλώσεις της σημερινής μεσαίας αστικής τάξης στο μπακγκράουντ.

Το φιλμ, ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010.

Ρόμπυ Εκσιέλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ