Λουκουμάδες με μυζήθρα και μέλι

11.05.2011

Yλικά

  • 500 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 4 αβγά
  • 10 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο μέλι και κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Xτυπάμε τη μυζήθρα πολύ καλά σε μπολ. Ρίχνουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο. H ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι. Aφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Pίχνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από τη ζύμη. Tηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Mεταφέρουμε τους λουκουμάδες πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με λίγο μέλι και κανέλα.