Πεπερονάτα (Peperonata)

23.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45-50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 4-6

Υλικά

* 150 γρ. Βιτάμ κλασικό
* 2 πιπεριές πράσινες
* 2 πιπεριές κόκκινες
* 2 πιπεριές κίτρινες
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 80 ml μηλόξυδο (ή άλλο)
* 4 ντομάτες ώριμες
* 1 κουτ. σούπας pesto βασιλικού
* 100 γρ. παρμεζάνα χοντροτριμμένη
* ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις 4 πλευρές τους σε μικρά μπαστουνάκια.

2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

3. Σε ένα πλατύ αλλά βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το ξύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35 με 40 λεπτά.

4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πιπεριές, ρίχνουμε το pesto βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.

5. Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.