Κροκέτες μπακαλιάρου με κόλιαντρο και τσίλι

18.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 350 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρισμένο) σε κομμάτια

* 1 μάτσο κόλιαντρο φρέσκο

* 1 σκελίδα σκόρδο

* 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

* 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο

* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

* 1 κουτ. σούπας σόγια σος

* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

* φρυγανιά τριμμένη

* λάδι για το τηγάνισμα

* σάλτσα τσίλι έτοιμη

Eκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι το ψάρι, το σκόρδο, το κόλιαντρο, τον βασιλικό, το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια, τη σόγια, την πάπρικα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες. Τις καλύπτουμε με φρυγανιά και τις πιέζουμε για να πλατύνουν. Τις τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με σάλτσα τσίλι.