Μανιτάρια γεμιστά με ντομάτα και γαύρο μαρινάτο

02.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

8 μανιτάρια Πορτομπέλο

8 γαύρους μαριναρισμένους

2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και (αν θέλουμε) τα ξεφλουδίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον βασιλικό, 2 κουταλιές λάδι και αλάτι και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον μαριναρισμένο γαύρο.