Κροκέτες με καβούρι και πατάτα

29.01.2014

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα

Υλικά

-250 γρ. καβούρι κονσέρβας
-2 πατάτες μεγάλες
-4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
-αλάτι
-πιπέρι λευκό χοντροκοπανισμένο
-φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το καβούρι και το ανακατεύουμε με τον πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπούκοβο και προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε ελαφρώς, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια. Πλαταίνουμε τα μπαλάκια ανάμεσα στις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε δίσκο. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή σχοινόπρασο) και σερβίρουμε.

Tip: Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του ορεκτικού μας, βουτάμε τις κροκέτες μέσα σε παπαρουνόσπορο.