Γρανίτα από ξυνό­μη­λα με μαστίχα Χίου

01.06.2015
Με ξυνόμηλα, καρπούζι, ακόμη και με καφέ εσπρέσο, τρεις προτάσεις για το αγαπημένο «ρόφημα» μικρών και μεγάλων με άρωμα καλοκαιριού, που συνοδεύει δροσιστικά απογεύματα και χαρούμενες βραδιές με συγγενείς και φίλους

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 ξινόμηλα καθαρισμένα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
  • 2 κουτ. σούπας μαστίχα υποβρύχιο
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση

Kόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα βάζουμε στην κανάτα του μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού και αλέθουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη φρουτόκρεμα. Mαλακώνουμε το υποβρύχιο μαστίχα σε χαμηλή ένταση στα μικροκύματα ή μέσα σε ένα μπρίκι πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί). Προσθέτουμε το υποβρύχιο μαστίχα στο μείγμα του μήλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Mεταφέρουμε την κρέμα σε μια μεταλλική φόρμα ειδική για σορμπέ και παγωτά και τη βάζουμε στην κατάψυξη. Aνακατεύουμε με πιρούνι κάθε μισή ώρα περίπου, μέχρι να αποκτήσει η «φρουτόκρεμα» την υφή γρανίτας.

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα του μήλου σε παγωτομηχανή και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Tip

Μπορείτε να φτιάξετε αυτήν τη γρανίτα και με αχλάδια, κυδώνια ή ώριμους λωτούς.

Αυξομειώστε το λεμόνι και τη ζάχαρη και μην ξεχνάτε ότι το υποβρύχιο είναι από μόνο του γλυκό.