Πίτσα με γαρίδες και φινόκιο

08.09.2015

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • νερό χλιαρό και λάδι για το άλειμμα

Για την επιφάνεια

  • 10 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • ρόκα ή σπανάκι φρέσκο (φύλλα) για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αλείφουμε με λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 30-40 λεπτά. Παράλληλα ανακατεύουμε τις γαρίδες με το φινόκιο, το ξύσμα και το μπούκοβο. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το μείγμα με τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και φτιάχνουμε δύο στρογγυλές πίτσες. Τις ψήνουμε μόνες τους για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια τις καλύπτουμε με τις γαρίδες, το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάππαρη. Ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρέσκια ρόκα ή σπανάκι.