Γαρδουμπάκια ρουμελιώτικα

04.05.2016

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο

1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

8 κουτ. σούπας αλεύρι

4 αβγά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

6 αβγά πασχαλινά κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

EΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και το νερό σε λεκάνη. Pίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνουν αραιός χυλός. Bγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Aδειάζουμε μέσα το μείγμα και αραδιάζουμε από πάνω τα αβγά κομμένα στη μέση, με τον κρόκο προς τα πάνω. Σκορπίζουμε τα φύλλα δυόσμου παντού στην επιφάνεια και ραντίζουμε με επιπλέον λάδι. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Tip

Επιλέξτε πασχαλινά αβγά χωρίς σημάδια από τη βαφή. Το ιδανικό θα ήταν να είναι ελαφρώς μελάτα και όχι σφιχτά. Μην ανησυχήσετε αν μερικά αβγά βυθιστούν στον αραιό χυλό. Η πίτα θα γίνει εξίσου καλή.