Μαρμελάδα σύκο με κόκκινο κρασί

07.09.2016
Δύο πρωτότυπες και πολύ νόστιμες συνταγές για να υποδεχθείτε όσο πιο γλυκά γίνεται τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου.

ΥΛΙΚΑ (για ½ λίτρο περίπου)

• 1 κιλό σύκα ώριμα
• 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
• 600 γρ. ζάχαρη
• 1 ξυλαράκι κανέλα
• 1 λεμόνι (τον χυμό του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα σύκα με τη φλούδα τους και τα στραγγίζουμε.

Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το κρασί, τον χυμό του λεμονιού, ραντίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλα.

Σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Tην επομένη, τα βάζουμε σε κατσαρόλα, αφαιρούμε την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα) μέχρι να δέσει το σιρόπι τους.

Mοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book