Τυροπιτάκια τέσσερα τυριά

12.10.2016

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

• 250 γρ. αλεύρι

• 1/2 φλιτζάνι νερό

• 1 φλιτζάνι λάδι

• 1 κουτ. γλυκού ξίδι

• 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

• 2 φλιτζάνια τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα, ρεγκάτο, μοτσαρέλα, τυρί κρέμα)

• 1 αβγό χτυπημένο με λίγο γάλα

• πιπέρι, γλυκάνισο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 6 και την ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε δίσκους διαμέτρου 10 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε από λίγο μείγμα σε κάθε δίσκο ζύμης. Κλείνουμε προσεκτικά και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.