Καλτσόνε με ζαμπόν και κασέρι

28.09.2016

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουτ. γλυκού μαγιά σκόνη

2 κουτ. σούπας λάδι

300 ml νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

6 φέτες ζαμπόν

6 φέτες κασέρι

1/2 φλιτζάνι μουστάρδα και κέτσαπ ανάμεικτα

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε 1 φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα και 1 κουτ. σούπας από το μείγμα μουστάρδας και κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα καλτσόνε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.