Μπιφτεκάκια στον ατμό με λεμόνι

07.10.2016
Πέντε διαφορετικές εκδοχές της κλασικής αγαπημένης συνταγής μικρών και μεγάλων που δεν είναι άλλη από τα μπιφτέκια. Δοκιμάστε τις παραλλαγές που σας προτείνουμε και εκπλήξτε ευχάριστα τους πάντες.

Υλικά

• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
• 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, βρεγμένες και στυμμένες καλά
• 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 αβγό
• αλάτι, πιπέρι
• 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, την ψίχα ψωμιού τριμμένη, τα κρεμμύδια, το αβγό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και τη βάζουμε στη φωτιά. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια επάνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν στον ατμό για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, σβήνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book