Γαστρονομικός Περίπατος: «Γευστικά μυστικά πάνω από την Εγνατία»

28.09.2016
Τα αρώματα, τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης και τις ιστορίες που κρύβουν συστήνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours στον κόσμο και τους επισκέπτες της πόλης με τον Γαστρονομικό Περίπατο «Γευστικά μυστικά πάνω από την Εγνατία».

Με οδηγό και αφηγητή τον δημοσιογράφο, μουσικό παραγωγό και θεατρικό συγγραφέα, Κωστή Ζαφειράκη, όσοι επιλέξουν να πάρουν μέρος στην περιήγηση που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα περπατήσουν σε μυστικές γωνιές και στενά πάνω από την Εγνατία και θα ανακαλύψουν τη γευστικά συναρπαστική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Ο Γαστρονομικός Περίπατος -Γευστικά μυστικά πάνω από την Εγνατία αφορά την περιοχή γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά, μία γειτονιά πάνω από την Εγνατία. Είναι μία βόλτα που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήξει σε μία πάροδο της Κασσάνδρου με ενδιάμεσες στάσεις στις οδούς Φιλίππου, Ολύμπου και Αγίου Δημητρίου.

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Με διασκεδαστικούς αλλά και τεκμηριωμένους περιπάτους, αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ο Γαστρονομικός Περίπατος διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00 με σημείο συνάντησης την πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).

Γαστρονομικοί περίπατοι διοπργανώνονται και στην Αθήνα:

Θυμήσου τη γευστική περιήγηση που κάναμε με το Eating Athens στο κέντρο της Αθήνας (με πλούσιο φωτογραφικό υλικό) και πάρε μια γεύση.