Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσυβάκης μας αποκαλύπτει τα μυστικά της μαγειρικής

18.10.2016
Ο καλός μάγειρας δε φαίνεται από το σύνθετο και γκουρμέ αλλά από το απλό φαγητό κι αυτό μας απέδειξε για μια ακόμη φορά ο σεφ ΑΛέξανδρος Κοσυβάκης, σε πέντε ξεχωριστές δημιουργικές εμπειρίες που σε συνεργασία με το Αθηνόραμα, μας χάρισε στην παρουσίαση της νέας πολυεστίας Ελ Γκρέκο στο εστιατόριο Chefi.

Πλέον το γνωστό σε όλους μας "γκαζάκι" εξελίσσεται και δέχεται τηγάνι αλλά και κατσαρόλα επιτρέποντάς μας να μαγειρέψουμε απλά και γρήγορα γεύματα στη φωτιά όπως παλιά - με τον τρόπο της γιαγιάς χωρίς κόπο και με απόλυτη ασφάλεια. Ο ειδικός σχεδιασμός της συσκευής προσφέρει τη σταθερότητα και τη σιγουριά που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε φαγητό ενώ υπάρχει η δυνατότητα μικρής ή μεγάλης έντασης της φωτιάς ανάλογα με τις μαγειρικές μας ανάγκες.

Τι μπορούμε να φτιάξουμε;

Από σολομό και τηγανήτες (ή αλλιώς πανκέικς), μέχρι ριζότο με θαλασσινά, φριτάτα και τραχανά, όπως αυτά που παρουσιάζονται στη φωτογραφία, όλα ο σεφ τα έφτιαξε μπροστά μας σε χρόνο dt. Όσο για τη γεύση, τα δοκιμάσαμε κι έχουμε να πούμε τα καλύτερα.

Και μπορεί τις συνταγές του να μην τις αποκαλύπτουμε ακόμη (μείνε συντονισμένη σε επόμενη δημοσίευση) αλλά συγκρατήσαμε και σου εκμυστηρευόμαστε όσα μικρά αλλά σημαντικά μάθαμε από αυτόν.

Μερικά τιπς που μάθαμε από τον σεφ:

  • Ο σολομός δε θέλει πολύ ψήσιμο για να μην αλλοιωθεί η γεύση του
  • Για να πάρει άρωμα το ψάρι ψήσε το στο τηγάνι όπου έχεις τσιγαρίσει τα μυρωδικά ή τα λαχανικά σου όπως πχ το σπανάκι
  • Μια απλή μους μανιταριών φτιάχνεται αλέθοντας τα μανιτάρια στο μούλτι.
  • Γι΄αφράτα πανκέικ ή τηγανήτες χρησιμοποίησε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ο τραχανάς μπορεί ν΄αντικαταστήσει το ρύζι σε πολλές συνταγές όπως πχ τα γεμιστά ή ακόμη και τους ντολμάδες.
  • Για να γίνει η φριτάτα αφράτη και φουσκωτή χρησιμοποίησε βαθύ μαγειρικό σκεύος
  • Για αρωματικό και ιδιαίτερο ρυζότο μη ξεχνάς λίγο λάδι τρούφας μανιταριών στο τέλος

Όσο για την πολυεστία El Greko δες όλες τις δυνατότητές της στο παρακάτω βίντεο

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα