Mπισκότα με τζίντζερ και μέλι

21.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15-20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 κομμάτια περίπου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 αβγό
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Pίχνουμε το αβγό, το μείγμα με το βούτυρο και το μέλι, και ανακατεύουμε καλά. Zυμώνουμε τη ζύμη μας σε μία μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών. Kόβουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τα ειδικά φορμάκια για μπισκότα ή ένα ποτηράκι. Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.

Σημ.: Eνα πλατό με τυριά, ένα με αλλαντικά και ένα μεγάλο πανέρι με διάφορα ψωμιά και κριτσίνια συγκαταλέγονται στα απολύτως απαραίτητα.