Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο «αντίο» στον Τόμας

24.05.2013
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση για τον Τόμας Πρωτόπαπα στην Παναγία Μαρμαριώτισσα στο Χαλάνδρι.

Εκεί, βρέθηκε η οικογένεια του, η κοπέλα του Ιωάννα με τους γονείς της και την αδελφή της, πολλοί φίλοι του και συμπρωταγωνιστές του από τους Βασιλιάδες, όπως ο Νίκος Αναδιώτης, η Βασιλική Ανδρίτσου, η Κατερίνα Γερονικολού και ο Πάνος Βλάχος.

Όλοι τους συντετριμμένοι, ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο τους «αντίο» στον αγαπημένο τους φίλο. Ο πόνος μεγάλος, δεν μιλούσε κανείς, παρά μόνο έκλαιγαν αγκαλιασμένοι. Οι γονείς του και ο αδελφός του αγκάλιαζαν τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, ενώ μόλις τελείωσε η δέηση αποχώρησαν αγκαλιασμένοι οι τρεις τους.

Η κοπέλα του Ιωάννα δε σταμάτησε να κλαίει με την οικογένεια της και τις φίλες της να την παρηγορούν τρυφερά. Η 20χρονη κοπέλα κάθισε λίγο πιο πίσω και σε όλη τη διάρκεια της δέησης έκλαιγε γοερά.

Ο Αναδιώτης και ο Βλάχος δεν ήταν μόνο συνάδελφοί του, αλλά και αγαπημένοι του φίλοι. Ντυμένοι στα μαύρα και οι δύο ήταν συντετριμμένοι από τον χαμό του Τόμας. Εξάλλου και οι δύο τις 66 μέρες που ο φίλος τους βρισκόταν στην εντατική ήταν εκεί δίπλα στην οικογένεια.

Η δέηση κράτησε 45 λεπτά και όταν ο πνευματικός του Τόμας, πατέρας Βασίλειος έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο, όλοι ξέσπασαν σε λυγμούς.