Game of Thrones: Ο George R.R. Martin δε θα γράψει σενάριο για την 6η σεζόν [vds]

31.03.2015
Λίγο πριν την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου 5ου κύκλου του Game of Thrones ο οποίος θα προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική και με το ενδιαφέρον να έχει κορυφωθεί αφού η σειρά σαρώνει τις τηλεθεάσεις και τα downloads στο Διαδίκτυο, ο συγγραφέας των βιβλίων, στα οποία βασίζεται η σειρά, George R.R. Martin, έκανε μία ανακοίνωση σχετική με τον... 6ο κύκλο επεισοδίων.

Ο Μάρτιν αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να γράψει σενάριο για κανένα επεισόδιο της 6ης σεζόν επειδή θέλει να αφοσιωθεί στη συγγραφή του Winds of Winter. Να σημειώσουμε ότι την ίδια τακτική ακολούθησε και στην 5η σεζόν.

«Αφού πάλεψα με την ιδέα για ένα μήνα περίπου, αποφάσισα να μη γράψω επεισόδιο για την 6η σεζόν του Game of Thrones. Η συγγραφή ενός επεισοδίου συνήθως μου παίρνει τρεις εβδομάδες και περισσότερο αν δεν πρόκειται για απευθείας προσαρμογή από τα βιβλία. Και ρεαλιστικά μιλώντας, θα μου κόστιζε πολύ περισσότερο από αυτό αφού ποτέ δεν είμαι καλός στο να κάνω μεταφορά από το ένα στο άλλο. Το να γράψω ένα σενάριο θα μου έπαιρνε πάνω από ένα μήνα δουλειάς από τη συγγραφή του Winds of Winter κι ίσως περίπου έξι εβδομάδες και δεν έχω αυτό περιθώριο. Με τους David Benioff, D.B. Weiss και Bryan Cogman στο τιμόνι η σειρά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η ενέργειά μου προορίζεται αποκλειστικά για το βιβλίο».

Από κει και πέρα, όσον αφορά την πιθανότητα να μεταφερθεί το Game of thrones στη μεγάλη οθόνη, ο Μάρτιν ανέφερε ότι εάν η σειρά συνεχιστεί για 7 και 8 σεζόν κι εξακολουθεί να είναι τόσο δημοφιλής όπως τώρα κι αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε budget ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, τότε ναι θα του άρεσε πολύ η ιδέα να γραφτεί το επικό φινάλε στον κινηματογράφο.

Εξάλλου, όπως παραδέχτηκε, στην παρούσα φάση με budget 6 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε επεισόδιο, πολλές φορές αναγκάζονται να κόβουν μάχες, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στα βιβλία, αφού η παραγωγή δε βγαίνει κι έτσι οι ήρωες απλά αφηγούνται την τελική έκβαση στη μικρή οθόνη.

Το πρώτο επεισόδιο της 5ης σεζόν του Game of Thrones με τίτλο «The Wars To Come», θα προβληθεί στις 12 Απριλίου στις 04.00 μετά τα μεσάνυκτα, ταυτόχρονα με την προβολή του στην Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.