Πώς ήταν οι σταρ της «Λάμψης» και των «Απαράδεκτων» [σπάνιες photos]

27.04.2016
Πριν 23 χρόνια το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική τηλεόραση δε θύμιζε σε τίποτα το σημερινό της εαυτό αν και οι απόψεις διίστανται για το πότε το επίπεδο του προγράμματος ήταν καλύτερο τη δεκαετία του 1990 ή σήμερα.

Η ιδιωτική τηλεόραση ήταν ακόμα στα πολύ πρώτα χρόνια και στα τότε δύο μεγάλα κανάλια Mega και Antenna, οι ελληνικές σειρές είχαν κατακλύσει την prime time ζώνη τους με τα νούμερα τηλεθέασης να κινούνται σε ασυνήθιστα για τώρα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Στο Mega οι «Απαράδεκτοι» Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Βλάσης Μπονάτσος και Γιάννης Μπέζος βρίσκονταν στη δεύτερη σεζόν τους, η Μαίρη Χρονοπούλου αποδείκνυε κάθε εβδομάδα ότι «Μάνα είναι μόνο μία», οι «Μικρομεσαίοι» συνέχιζαν την παράδοση του «Ρετιρέ», ενώ Πέτρος Φιλιππίδης και Τάσος Χαλκιάς ζούσαν τις δικές του περιπέτειες στο «Χάι Ροκ».

Στο μεγάλο αντίπαλο Antenna, η Κατερίνα Γιουλάκη, Έλντα Πανοπούλου, Παύλος Χαϊκάλης, Τάκης Παπαματθαίου ήταν «Συγκάτοικοι στην τρέλα» ζούσαν στιγμές αλά «Κωνσταντίνου κι Ελένης», Ο Γιώργος Κιμούλης υποδυόταν έναν «Ψυχίατρο», ο οποίος γυρνάει στην Ελλάδα μετά από χρόνια για να συνειδητοποιήσει ότι πόσο απαραίτητη είναι η ειδικότητά του στους τριγύρω του, ενώ τα «Μπακούρια» και φοιτητές σκορπούσαν το γέλιο στους τηλεθεατές.

Φυσικά, τα πάθη, οι ίντριγκες, οι δολοπλοκίες κι οι παράνομοι έρωτες ανθούσαν στην τηλεόραση τόσο στο ένα όσο και στο άλλο κανάλι αφού στον Antenna η θρυλική «Λάμψη» βρισκόταν στη δεύτερη σεζόν της με ένα all star cast και τους Δανδουλάκη και Πολίτη στις επάλξεις, η Έλενα Ναθαναήλ κι ο Αντρέας Μπάρκουλης πρωταγωνιστούσαν στο «Γαλάζιο Διαμάντι», ο Γρηγόρης Βαλτινός αφηγούνταν αληθινά εγκλήματα στην «Ανατομία ενός Εγκλήματος», ενώ Καραμπέτη, Νινιός κι Αρζόγλου πρωταγωνιστούσαν στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Κώστα Μουρσελά, «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά».

Τέλος, ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Τμήμα Ηθών» με τους Τσάγκα, Περλέγκα, Γκλέτσο, Αργιέντζη κι Ακριτίδου να υπερασπίζονται το Νόμο, αλλά και το «13ο Κιβώτιο» με τους Κούρκουλο, Γαληνέα, αλλά και τη σέξι Βάνα Μπάρμπα.

Στο Mega τώρα τη δική τους ιστορία έγραψαν οι «Φρουροί της Αχαΐας» με τη Μιμή Ντενίση και το Στράτο Τζώρτζογλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και το μικρό τότε Χριστόφορο Παπακαλιάτη, οι «Γυναίκες» Θέμις Μπαζάκα και Πέμυ Ζούνη, και το «Άφρικα» με την Κοραλία Καράντη να ζει έναν παράνομο έρωτα στην Αφρική. Επρόκειτο για την πρώτη σειρά του Mega, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν σε εξωτικό προορισμό.