Θέλουμε να τιμωρηθούν η Βάλια και ο «πρίγκιπας»

15.06.2015
Αποτελούν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της «Δικαίωσης» και οι ήρωες που υποδύονται θα είναι από τους ελάχιστους που θα έχουν ευτυχισμένο τέλος. Οι δύο ηθοποιοί αποκαλύπτουν στοιχεία από το φινάλε της καθημερινής σειράς του Mega, μιλάνε για τα μελλοντικά τους σχέδια και προετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πώς θα γραφτούν οι τίτλοι τέλους στη σχέση του Χρήστου με τη Μυρτώ;

Δημήτρης Γκουτζαμάνης: Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους, ειδικά όταν θα γίνει γνωστή. Στη συνέχεια ο Χρήστος και η Μυρτώ θα βρεθούν στη Σύρο.

Κωνσταντίνα Κλαψινού: Η Μυρτώ αρχικά θα μάθει την αλήθεια για τα πάντα. Για όσα έχει κάνει η μητέρα της στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν. Θα μάθει επίσης ότι η Τζίνα είναι αδελφή της. Τα γεγονότα αυτά θα τα μάθει ο Χρήστος λίγο νωρίτερα. Η σχέση του Χρήστου και της Μυρτώς θα περάσει από μια δοκιμασία, αφού έρχονται τα πάνω-κάτω στη ζωή της, αλλά νομίζω πως και αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί. Ως τηλεθεάτρια θέλω η ιστορία να έχει happy end, γιατί αυτό θέλει και ο κόσμος, όμως ως ηθοποιός προτιμώ το τέλος να είναι ρεαλιστικό.

Η Μυρτώ αποφασίζει να μεγαλώσει μαζί με τον Χρήστο το παιδί που έχει από τον γάμο του με την Κλαίρη και το οποίο, βέβαια, αποδεικνύεται πως δεν είναι ούτε δικό του παιδί. Ηταν για σας σεναριακή έκπληξη αυτή η εξέλιξη;

Δημήτρης: Ναι, ήταν. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της χρονιάς όταν με ρωτούσαν αν το παιδί είναι δικό μου, έλεγα με βεβαιότητα πως είναι.

Κωνσταντίνα: Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Στη σειρά έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πολλές ανατροπές. Αν η Μυρτώ αποφασίσει να μεγαλώσει ένα παιδί που δεν είναι δικό της, δεν με εκπλήσσει. Είναι έτσι ο χαρακτήρας της.

Οταν η Βάλια μάθει πια τη σχέση του Χρήστου με τη Μυρτώ, πώς θα αντιδράσει; Κωνσταντίνα: Οπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, θα είναι κάθετα αρνητική. Ομως η Μυρτώ έχει αλλάξει. Η μητέρα της δεν της ασκεί πια επιρροή. Εχει ανεξαρτητοποιηθεί και είναι πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Ο Λευτέρης τελικά θα αποδεχτεί τη σχέση του γιου του με την κόρη της μεγάλης του αντιπάλου, της Βάλιας Βαρνέζη;

Δημήτρης: Θα τη δεχτεί έως έναν βαθμό, αν και δεν συνηθίζει να είναι απλός παρατηρητής των καταστάσεων.

Το τέλος της Βάλιας και του «Πρίγκιπα» εσύ ως Δημήτρης ποιο θα ήθελες να είναι;

Δημήτρης: Θα ήθελα να καταλήξουν μόνοι και να χάσουν την εξουσία που κατάφεραν να αποκτήσουν σε βάρος των άλλων. Αυτό νομίζω είναι η μεγαλύτερη τιμωρία. Να απομονωθούν και να νιώσουν αδύναμοι.

Κωνσταντίνα: Θέλω να τιμωρηθούν. Είναι δύο χαρακτήρες που έχουν καταστρέψει τις ζωές πολλών ανθρώπων και πρέπει να εισπράξουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Ομως θα σου μιλήσω και πάλι και από καλλιτεχνικής άποψης: θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μην τιμωρηθούν τελικά και να υπάρξει νέα σεναριακή ανατροπή.

Η «Δικαίωση» ήταν ο πρώτος σας πρωταγωνιστικός ρόλος. Τώρα που τελείωσαν τα γυρίσματα, τι αισθήματα έχετε;

Δημήτρης: Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό το ταξίδι. Ο ρόλος χτιζόταν μέρα με τη μέρα. Αυτό ήταν μια πρωτόγνωρη και πολύ χρήσιμη εμπειρία, που με βοήθησε να εξελιχθώ ως ηθοποιός. Τον Χρήστο, λοιπόν, τον νιώθω σαν ένα κομμάτι μου, σαν ένα παιδί που μεγάλωνε και δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί. Γέννημα μίας δύσκολης διεργασίας, η εμπειρία της οποίας μου έχει αφήσει μια πολύ όμορφη γεύση. Κωνσταντίνα: Περάσαμε έναν χειμώνα πολύ έντονο, με πολλές ώρες γυρισμάτων και δύσκολες συνθήκες. Πίστευα, λοιπόν, πως όταν τα γυρίσματα τελειώσουν, θα ένιωθα ανακούφιση, γιατί πραγματικά χρειαζόμουν ξεκούραση. Τώρα που τελείωσε τελικά, συνέβη το αντίθετο. Μου λείπει η διαδικασία των γυρισμάτων. Στο τέλος συγκινήθηκα, γιατί έπρεπε να αποχωριστώ ανθρώπους που ζούσα μαζί τους δέκα ώρες την ημέρα. Οπως και να το κάνεις, νιώθεις ένα κενό. Είμαι ευγνώμων για όσα έζησα στη «Δικαίωση».

Τι έχετε συζητήσει για την επόμενη σεζόν;

Δημήτρης: Εχω κάνει αρκετές συζητήσεις, αλλά δεν έχω καταλήξει σε τίποτα ακόμα. Μια δουλειά που ετοιμάζεται είναι ένα σίριαλ για το οποίο έχουμε γυρίσει πιλοτικά το πρώτο επεισόδιο. Είναι το «ID», ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Κωνσταντουδάκη. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά και αυτήν την περίοδο η παραγωγή βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποια κανάλια. Θεατρικά βρίσκομαι σε αρκετές συζητήσεις, αλλά δεν έχω κλείσει κάτι.

Κωνσταντίνα: Εχω κάνει συζητήσεις και έχω κλείσει κάποια πράγματα που αφορούν το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τηλεοπτικά θα ξέρω τι θα κάνω και αν θα κάνω κάτι μέσα στον επόμενο μήνα.

Θα θέλατε να βρεθείτε και πάλι στο πρωταγωνιστικό καστ μιας καθημερινής σειράς;

Δημήτρης: Το σημαντικότερο είναι το σενάριο και οι συνεργάτες. Δεν σου κρύβω ότι φοβόμουν πάρα πολύ το καθημερινό. Οι ρυθμοί είναι πολύ έντονοι και οι συνθήκες πολύ απαιτητικές. Η «Δικαίωση» ξεκίνησε ως εβδομαδιαία σειρά και τελικά έγινε καθημερινή. Χαίρομαι πολύ για την εμπειρία που αποκόμισα, καθώς θεωρώ ότι πλέον έχω καταφέρει να μπορώ να αισθάνομαι «ασφάλεια» μέσα στο πλαίσιο του καθημερινού.

Κωνσταντίνα: Για τη χρονιά που θα έρθει θα προτιμούσα όχι και ο λόγος είναι πως έχω κάνει τρεις καθημερινές σειρές στη σειρά, μιας και της «Δικαίωσης» προηγήθηκαν τα «Κλεμμένα Ονειρα» και οι «Βασιλιάδες». Νιώθω πως ίσως είναι καλύτερα να μην κάνω καθημερινό του χρόνου. Εκτός βέβαια και αν προκύψει ένας πολύ ωραίος ρόλος, στον οποίο δεν θα μπορώ να αρνηθώ.

Σε κωμική σειρά θα θέλατε να πάρετε μέρος;

Δημήτρης: Ναι, θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψω σε μια κωμωδία. Το χιούμορ είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου, αλλά και να προσεγγίσεις θέματα και καταστάσεις πιο απενοχοποιημένα. Κωνσταντίνα: Δεν ξεχωρίζω τα είδη. Ξεχωρίζω τους ρόλους. Αν θυμάσαι και οι «Βασιλιάδες» ήταν κωμική σειρά, αλλά ο δικός μου ρόλος όχι.

Γενικότερα στην τηλεόραση θα θέλατε να κάνετε κάτι άλλο; Να δοκιμαστείτε, για παράδειγμα, στην παρουσίαση;

Δημήτρης: Ναι. Η τηλεόραση μου αρέσει πολύ ως μέσο επικοινωνίας γιατί έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος. Το χαρακτηριστικό στην τέχνη είναι η επικοινωνία, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τόσο πολύ κόσμο. Στο παρελθόν παρουσίαζα «tospirto.net πυροδοτεί την τέχνη» στον Alpha. Μου αρέσει η παρουσίαση, αλλά θα ήθελα να σχετίζεται με θέματα πολιτισμού και με την ιδιότητά μου ως ηθοποιός.

Κωνσταντίνα: Δοκιμάστηκα πρόσφατα στην παρουσίαση αλλά όχι τηλεοπτικά. Παρουσίασα το συνέδριο του Ομίλου ΟΤΕ. Δεν ξέρω... Μου αρέσει και με γεμίζει το να δουλεύω ως ηθοποιός, αλλά δεν αποκλείω και κάτι άλλο. Μια πολύ ωραία εκπομπή, με ένα εξίσου ωραίο concept είναι νομίζω κάτι που πάντα ενδιαφέρει τους ηθοποιούς. Θέλω γενικά να κάνω διαφορετικά πράγματα, αλλά με αργά και σταθερά βήματα.

Τα γυρίσματα με τον Μπέζο ήταν... σχολείο

Από τις κωμικές γκεστ ιστορίες στις οποίες είδαμε τον Χρήστο και τη Μυρτώ αντιμέτωπους στις δικαστικές αίθουσες, ποια ξεχωρίσατε; Ποια σας άρεσε περισσότερο;

Δημήτρης: Ολες οι ιστορίες είχαν «κάτι» και ήταν πολύ όμορφο και «αναζωογονητικό» το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και με άλλους «καινούριους» ηθοποιούς. Χάρηκα πάρα πολύ για τη συνεργασία μου με τον Γιάννη Μπέζο, αλλά και με τη Νικολέτα Βλαβιανού, με την οποία είχα συνεργαστεί στο παρελθόν σε δύο θεατρικές δουλειές και πρώτη φορά συναντηθήκαμε τηλεοπτικά.

Κωνσταντίνα: Ηταν σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρον το γύρισμα με τον κ. Μπέζο, γιατί μπήκαμε στη διαδικασία να τον παρακολουθούμε. Ολες οι γκεστ ιστορίες ήταν ξεχωριστές, ωστόσο με τον κ. Μπέζο μάθαμε πράγματα. Εγώ το παρακολουθούσα το συγκεκριμένο γύρισμα σαν θεατής. Πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει.

Πώς θα περάσετε τις φετινές σας διακοπές;

Δημήτρης: Θα ανέβω σίγουρα στην Εδεσσα απ' όπου κατάγομαι και τη Χαλκιδική.

Κωνσταντίνα: Θα πάω σε διάφορα μέρη, δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Θέλω να επισκεφθώ κάποια νησιά για πρώτη φορά, μεταξύ των οποίων θα είναι και η Σκιάθος.

Συνέντευξη στoν Αλέξη Μίχα